Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 STANDARD Corse Lock need help.

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Nemo, Apr 26, 2016.

  1. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Forgive me if I'm sounding stupid but does the P3S using the DJI GO app have Corse Lock, Home Lock, and way points? I have been trying to engage corse lock and can't get it to come on. I do what is instructed on the YouTube videos and no results. Can someone give me the proper procedure. Also, my controller is the type that has the toggle switches on the upper right and left corners and the camera tilt wheel on the upper left... Thanks for your help.
     
  2. Nickster

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    262
    Location:
    Dayton, OH
    Nemo, top right toggle down all the way for multifunction mode. The. You will see a button to push on the app when flying. Make sure the bird is set to allow multifunction mode also in the bird settings on the flying screen in the app. Hope that helps. I just checked today at lunch and it worked on my P3S.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    bunkphenomenon and dirkclod like this.
  3. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,648
    Likes Received:
    5,702
    Location:
    Amory Mississippi
    Nick is right .This is the setting in app Nemo IMG_3851.PNG and it has to be in the air when you toggle the S1 down to see the icon .
    You will find what you look for then .
     
    Nickster likes this.
  4. Gary M

    Joined:
    Jan 16, 2016
    Messages:
    464
    Likes Received:
    132
  5. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Thanks guys I will try it out this weekend...
     
  6. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Ok guys I have done everything you have suggested and I still get no corse lock display on my dji go app. I set the multi flight mode do all my preflight checks and fly off. Then I flip the S1 switch down and nothing... Any more suggestions???
     
  7. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    On the left side of screen does another icon show up under auto take off/land icon when switch is moved down??? Does it change from P-gps to F??? Check this video out
     
    Nickster and dirkclod like this.
  8. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    I will take another look at the icons under the auto take off...thanks.
     
  9. OrlyP

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    80
    Location:
    Metro Manila, Philippines
    On the P3 remote, there are two switches:

    Right switch is S1
    Left switch is S2

    S1 selection, from top to bottom:
    P - GPS mode (GPS-stabilized flight)
    A - Atti mode
    F - Function / IOC mode (GPS-stabilized flight)

    S2 selection, from top to bottom:
    IOC off/disabled
    C - Course Lock
    H - Home Lock

    To enter IOC mode, set the switches to the following:
    S1 - Set to F
    S2 - Set to either C or L

    Note that for Home Lock to work, the aircraft should already be in the air, must have GPS lock, a valid Homepoint, and is flying at least 10 meters away from Homepoint.
     
  10. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    I thought the S2 switch on the P3 was to initiate RTH?
     
  11. OrlyP

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    80
    Location:
    Metro Manila, Philippines
    Among a few other functions...

    From the manual:
    Toggle the S1 switch back and forth multiple times to regain the control of the aircraft during Failsafe RTH
    Toggle the S1 switch back and forth for more than 3 times to calibrate the aircraft's compass.
    Toggle the S1 switch to position 1 to enable P-Mode, to position 2 to enable A-Mode, and to pposition 3 to enable F-Mode
    Toggle the S2 switch back and forth at least twice to initiate Smart RTH. Use the S2 switch and the gimbal dial to link with the aircraft and reset the WiFi password.
     
    #11 OrlyP, May 4, 2016
    Last edited: May 4, 2016
    dirkclod likes this.
  12. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
     
  13. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    Hey Nemo did you get it working yet??
     
  14. dotcomray

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    102
    Likes Received:
    33
    This guy is the truth ^^. You should subscribe to his YouTube channel.
     
    Nickster likes this.
  15. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,648
    Likes Received:
    5,702
    Location:
    Amory Mississippi
    dot he's not using a Standard ,here's what I see .After in the air and I am on a mini with 2.72 go app I see this
    1.PNG I then pull S1 down to F mode and see this 2.PNG see the added icon under rth , I click on it and get this
    3.PNG I agree and then have all the stuff at the bottom 4.PNG
     
    dotcomray and Nickster like this.
  16. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Thank you guys for the advice and Procharged97 your advice and video worked. No where in the instructions from DJI does it tell me to do that so again thank you and I feel so much better having access to those functions.
    OrlyP thank you also and I will try your method too next time out. It also sounds right.
     
  17. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,648
    Likes Received:
    5,702
    Location:
    Amory Mississippi
    There's a lot of things that the manual don't tell ya but that's why Phantom Pilots is here !
    ayyyy!!!!.gif
     
    Nickster likes this.
  18. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    Awesome glad you got it working Nemo
     
  19. dirtybum

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    3,316
    Likes Received:
    1,790
    That's a funny picture Dirk,but I'm going to get you an updated one of me cause I don't wear my hair like that anymore
     
    dirkclod likes this.
  20. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,648
    Likes Received:
    5,702
    Location:
    Amory Mississippi
    damn.jpg