Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced P3 IMU Unable to Calibrate, just back from DJI PLEASE HELP

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Raymondkerr, Feb 13, 2016.

  1. Raymondkerr

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Just got my P3 Adv back from DJI, I had a new casing fitted due to motor mount cracks. I noticed that they gave a brand new radio - not sure why as the returned radio worked fine. I had to Link the RC before being able to fire up the DJI GO app so that tells me that the Phantom hadn't been test flown since repair.

    I updated to the latest 1.6 firmware on the Phantom and the RC is at 1.5.70. I can't for the life of my get the IMU to calibrate, the APP is showing red and says that I need to calibrate. everything else in the app works as normal, the IMU gets to 1% and tells me because of an unknown error the calibration has been aborted. I have also tried going back to 1.5 and even 1.3 firmwares but still get the same errors.

    I have tried various locations away from all electric equipment and also tried 2 different batteries and letting is fully cool down, but nothing works.

    Any ideas ?
     
  2. nix240z

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    137
    Likes Received:
    40
    what are your sensor readings?
     
  3. Raymondkerr

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    took a few screens shots: on the map on these screen shots, is a location about quarter of a mile from my house where I am, the home position appears to be shown as the last place I carried out a RTH.
     

    Attached Files:

  4. nix240z

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    137
    Likes Received:
    40
    have you tried putting it outside in the cold and then calibrating IMU on flat level surface?
    check your small cables, the 6 pin and 8 pin and make sure they are seated correctly.
     
  5. Raymondkerr

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3

    Thanks I haven't tried it outside yet due to the wet weather, I have it in a cold cupboard at the moment to try and get it down to lower than room temp then I'll try again. Are you referring to the cables on the gimbal to check ?
     
  6. nix240z

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    137
    Likes Received:
    40
    Yes check the gimbal connections. Make sure you have a level surface for your imu calibration, I use a bubble level on a hard kitchen tile to find the most level one. Have your IMU calibration screen ready to go and once you connect the quad with RC start IMU dont wait.
    Good luck.
     
    Raymondkerr likes this.
  7. Raymondkerr

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Thanks I'll give it another go and report back.