Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional P3 gimbal calibrates, then flops

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by toto, Jun 18, 2015.

  1. toto

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi all - first time poster.

    I received my P3 pro yesterday and had a blast taking it out for the first time.

    I'm having issues with my gimbal now, though. Upon start up, the gimbal calibrates but then around 5/10 seconds later it just flops and dies. No live view to my mobile device. Nothing.

    I've tried several restarts to no avail.

    On one occasion, once the gimbal had powered up, I moved the aircraft around to see if the gimbal would respond. It did, but then beeped twice and died again 5/10 seconds later.

    I updated the firmware before my maiden flight but will try again. I'm not sure it will let me update again seeing as though I am up to date already.

    Help is much appreciated!

    Thanks.
     
  2. YolevonALLin

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    389
    Likes Received:
    79
    Exact same issue here coupled with abnormal compass error... My gimbal is just limp. Exactly 3rd flight after the firmware update. No fixes.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  3. toto

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I tried re-updating the firmware but it won't copy over the same version.

    Luckily the issue seemed to disappear after taking SD card and battery out and restarting the aircraft.

    Must be a firmware bug.
     
  4. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,527
    Likes Received:
    1,389
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Did you delete the bin file after update? You should.
     
  5. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,737
    Likes Received:
    3,451
    I just had a similar situation where the camera seemed OK on startup but would die after a few seconds.
    I did everything I could think of and nothing helped .... until I took out the SD card.
    Talked to my dealer and he's heard of a few doing this.
    If the Phantom doesn't read or like the SD card on startup, it switches the camera off.

    A good reason to have a spare card or two in your bag - as well as for those times you leave the card in the computer.
     
    bobmyers likes this.
  6. YolevonALLin

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    389
    Likes Received:
    79
    I took it out it didn't work. I can't find my spares at the moment.. Do I need to have a different SD card or can I just not use one? It would be amazing if all my issues were fixed with a new SD card

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  7. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    You don't need one in. I've flown numerous times without one (unintentionally).
     
  8. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,527
    Likes Received:
    1,389
    Location:
    Salt Lake City, UT
    You are probably the only one who has ever done that. I know I have never done it!