Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P2V Transmitter range out of the box?

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by freefall101, Feb 13, 2015.

  1. freefall101

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    My new P2V arrived set up with FCC already enabled, i.e. I get two beeps when I switch the remote on which I have heard means it is in FCC rather than CE mode..... Does this mean that with the RE700 I bound to it today, that it is optimised and I don't need to alter any settings within the P2V assistant? I downloaded and installed the assistant noticed it say max height 120m? Is this true?
     
  2. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    928
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    No Max height is a software limit, you can change it to whatever you want. other wise you get the dreaded "flight limit reached " message.

    Mine is set to 2000ft (im in the UK) and i got dam close to that.



    Thats on my vision set to fcc mode with an RE500, ive just ordered the RE700 and cant wait to find out how much better it is :)
     

    Attached Files:

  3. freefall101

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Does the RE700 only improve the FPV range, and that's why you saw the "Phantom connection broken" message? So what exactly do alter within the Phantom Assistant software settings, as they are all currently default settings? What did you alter personally? Thank you
     
  4. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    928
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    Go into limits and there is a diagram with Max height and max distance, set them to a level you feel comfortable with, you can change them as your confidence grows