Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P2V+ Gimbal Issue any suggestions?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by jessegraham21, Dec 27, 2014.

  1. jessegraham21

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  2. jessegraham21

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  3. jessegraham21

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  4. kryan

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I've unfortunately had erratic gumbal behavior. I have completed all the repairs necessary to the tilt motor, but still have the erratic problems. In dealing with my issues I experienced your problem. The audible alarm you are hearing is an indication that your cable is either not connected properly or damaged. For example I had a 3 tone audible alarm and discovered the gimbal cable was not properly seated to the control board located beneath the silver cover on your gimbal. Later I had the same 2 tone that you are experiencing and it was because I unplugged the tilt board cable experimenting and trying to isolate which motor was at fault. So you might want to check those obvious connections. Keep in mind that the female receptors for these connections have a lock mechanism which needs to be lifted prior to removing or reinserting these cables.

    good luck
     
  5. jessegraham21

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    thank you kryan. i will try this! i will get back with my results!
     
  6. dalebb

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    429
    Likes Received:
    135
    Location:
    Bakersfield, Ca.
    That's good to know. Mine also makes that noise after a crash that nicked the ribbon cable on the gimbel and tore out the four pin cable on the top. I can still use it as FPV with the gimbel lock on it.
     
  7. kryan

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    What are your specifics? I tried that and my motors get real hot like they are working against the gimbal lock. Do you have an work arounds?
    thanks