Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P2V+ assistant software upgrade

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by drifter, Nov 2, 2014.

  1. drifter

    Joined:
    Oct 21, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    What is the proper way to upgrade my P2V+ assistant software? My current version is P2V 3.2. Should I go directly to PV2+ v3.6 or v3.4 first?
    Thanks
     
  2. aartsf

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    346
    Likes Received:
    3
    Upgrade directly to v3.6.
    Also upgrade the battery firmware on the upgrade page of the assistant; run this update for each of your batteries if you have more than one.
    However do not!!!! upgrade the Zen (camera/gimbal) because that will corrupt you gimbal tiling if you do not have the new Tx.
    FA
     
  3. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,209
    Likes Received:
    906
    Location:
    Indy, USA
    1st install the most current manual for the vPlus. Place it in a common area such as the desktop and be ready to use it!

    There is a difference in Assistant software and firmware for your quad. The assistant software is required in order to install firmware into the quad. Upgrade the assistant software. After you install the most recent version of assistant software, activate it and look around in it to take notice of any differences. If you see something you are not familiar with, use the manual. Once you are finished doing that you will be ready to connect your quad and update the quads firmware. At this point follow the instructions given. Be prepared to calibrate the compass prior to the 1st flight after updating the firmware. After doing all of this, if you have any questions search the manual, and then come here if you still need help.
     
  4. brunofcampos

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I should have read this forum before updating.
    .
    I did this upgrade and now my live feed is broken and I can not make it work again. I can take pictures, shoot movies and control the tilt of the camera, but no live feed.

    Is there a work around this? Can I go back to the previous version?

    Regards
     
  5. dbooty

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    67
    Likes Received:
    4
    Location:
    Melbourne, Australia
    Check your preview quality settings and make sure they're turned down to minimum then relaunch the app.
    Not sure if it will fix your problem but these's a new version of the DJI app for your smart phone which you might try if you've not already.
    Worth a shot :D
     
  6. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,209
    Likes Received:
    906
    Location:
    Indy, USA
    I still have not updated the firmware. You always want to keep an eye on forums before making any changes. And not just the day after either. It takes around a week for any common issues to show up.

    So your problem now is your wifi is not working. You will 1st want to make sure you are connected to wifi. See if your phantom is on the list, if not connected, then let us know after you select connect and it still doesn't connect.
     
  7. jetlag

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Location:
    North Carolina
    I have the new TX ordered and unfortunately did upgrade the zen. What do I do to make sure it works?
     
  8. jetlag

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Location:
    North Carolina

    Sorry I didn't read this through. My old TX works fine, was wondering if the new one was going to work OK. I upgraded the vision app first, and then lost all the camera functions. The tilt worked fine but no picture or ability to take a pic or video. Once the firmware was updated, it was all fine
     
  9. MapMaker53

    Joined:
    Aug 17, 2014
    Messages:
    871
    Likes Received:
    159
    Location:
    Long Island, NY
    I'm a little confused. I thought I am supposed to upgrade the RC Assistant, first, but there doesn't seem to be a new RC Assistant version to upgrade to. Is that correct?
     
  10. DrD

    DrD

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    That is correct. There is a Phantom Assistant v3.6 upgrade, and there is a Phantom Vision App upgrade. After installing the new Phantom Assistant v3.6, connect your phantom via USB. Turn it on, and run the new v3.6 software. Several upgrades to the phantom will be listed. Click and install each one. If the upgrade gods were pleased with you, things will proceed successfully.

    Some of us have been successful, the gods were pleased.
     
  11. MapMaker53

    Joined:
    Aug 17, 2014
    Messages:
    871
    Likes Received:
    159
    Location:
    Long Island, NY
    Thanks. The gods were kind. I also refrained from upgrading the Zen gimbal, so all seems good.
     
  12. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    I wonder if this missing item is another bug.

    [​IMG]
     
  13. brunofcampos

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi all
    Thanks for the replies.
    Unfortunately my live view is still not working.
    The camera takes pictures and I can control the tilt.
    Wifi is working fine and I have bound again successfully.
    Android application
    app version 1.0.54
    Camera version 1.2.5g
    NAZA-M version 3.08

    Tried changing from Naza-M mode to Phantom Mode and back. Still no image
    I do not get the message connection broken. Wifi is there and signal is strong.

    I have not flown the drone for a few weeks.
    Never had any issues with upgrades.
    This one caught me. Any suggestions?
    Regards
     
  14. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    That sounds like classic wifi module failure, however try completely deleting the app and re-install a fresh version (you'll need your DJI log-in). It would also be good to try it on at least one alternative device.
    Problems can arise from insufficient free space too.
     
  15. lsteigerwalt

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3
    Location:
    Sumter South Carolina
    Luckily I was able to update everything with no issues. Did have one batt take a few attempts but it finally took. Have not had a chance to fly yet but everything appears fine so far.
     
  16. brunofcampos

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I don't understand how this could be an issue with the wifi extender. The connection is good. Never loose it. THe phantom is 1 meter from the wifi extender. They bind correctly. The app on the phone finds and connects to the wifi.
    I believe the wifi extender has no other function as to provide the connectivity between the phantom and the application.
    Unless it uses a different port and it is disabled...
    4wd - can you please elaborate on your answer?

    By the way, I already uninstalled the application on both my android devices and re-installed them. No image.
    Ran out of options. Please help.

    Thank you for your help
     
  17. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
  18. brunofcampos

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Thank you for the link. I thought you were referring to the wifi range extender. The one on the RC.
    Cheers
     
  19. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Sounds like the wifi module is still working because you are getting the connection broken error.

    Before you pull it apart, inspect the 3 grey cable coming from the phantom to the Gimbal/Camera control board.
    In the 3 sets of cables, there is one that clips in. Use tweezers and carefully unclip it and inspect it and make sure the pins are sitting nicely.
    Plug back in and inspect the other 2 cables and make sure they are seated nicely.
     
  20. drifter

    Joined:
    Oct 21, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    I’m a little confused. I already updated the “Zen IMU” under version 3.2 in the assistant program.
    Loader = 0.0.0.8
    Hardware ID = -1
    Firmware = 1.0.0.6
    The camera still tilts up and down just fine using my Moverio glasses device.

    I did successfully upgrade both batteries using assistant program v3.6. Thanks for the advice.