Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

p2 gimbal not working after crash

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by rod jacobs, Aug 20, 2016.

  1. rod jacobs

    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Here's a video:
    Crashed the p2 and anti interference board/video transmitter connection broke.
    There's probably something else keeping the video from getting to my fav as the gimbal doesn't seem to be working. Any suggestions where to take it or how to fix it appreciated.
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,113
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    First off take the gray 8 pin cable out P2 leg of the landing gear and plug it directly into the gimbal bypassing the hub module to see if camera is receiving power. There is also an LED that will light on the backside of the gimbals camera plate. If both are lit the gimbal should have gone through it's calibration and you may have damaged the hub module. If they are not lit plug the P2 to the assistant software and go to the upgrade page to see if the gimbal is even recognized is in the following photo.
    Upgrade Page_04.jpg
    Now if the gimbal isn't listed then try a factory hard reset.
     
  3. rod jacobs

    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you Jason. I'll experiment per your directions....this is kinda new to me. Sounds like you've traveled this route before.
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,113
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    No never had to in 2 1/2 years of flying but many here have. You should also check where the switch is set on the hub module as it should be in video. Without a video signal from the camera all you see on the monitor screen is the telemetry from your iOSD module.