Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P2 ESC/motor/LED issues

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by frare bear, May 17, 2015.

  1. frare bear

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    My P2 crashed awhile back, and I'm assuming that one or more ESC has gone bad. Possibly a motor too - or at least damaged from dirt and debris.

    The front 2 led's are completely out, they never light up.

    The front black motor refuses to spin at all.

    I can't see any melting or physical issues with the ESC boards or the motors.

    Is there a way to test any of these components? I also have a P2V that doesn't work... maybe able to steal some parts from it?

    Any help is appreciated :)

    EDIT: all 4 LED's come on during the start-up sequence, but only 2 work after that
     
    #1 frare bear, May 17, 2015
    Last edited: May 17, 2015
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,117
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    The front LEDs light up at startup and then shutoff until the motors spin up then the front LEDs are red.
     
  3. frare bear

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    After I start the motors, the LED on the motor that doesn't spin is the only one that won't light
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,117
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Then I would say you have a problem with at ESC module and need to replace it. You might be able to use one from the P2V check both the label and the mark on the electrolytic cap and see if they match up. Doubt the motor is bad if you can turn it by hand and turns free as the others.