Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard P-Atti mode only

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Nageur83, Oct 18, 2015.

  1. Nageur83

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I'm a beginner and just updated firmware, on the memory card, it says success.
    However, I've got the front LEDs on a solid red and the rear ones flashing yellow instead of green (as the very first time before my update).
    On the app, it says the mode is P-ATTI (Non GPS) only.

    Does anyone know what I should do to get again the GPS mode ?

    Thanks a lot for your help!
     
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    The Flight Mode Switch needs be on P when you turn on the Controller and P3. When it warms up and is ready to fly with GPS, it will switch from ATTI to GPS mode. This will happen as soon as the P3 has acquired enough satellites to fly in the GPS Mode.

    If you haven't already, you need to spend some time in "Ground School" reading and studying the manual regarding the flight controls,
    what they do and what it takes to get them there. Don't make the mistake of reading a quick start guide and trying to fly the P3.
    Cheers, welcome to the forum.:)
     
  3. Nageur83

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello !

    Thanks very much for your answer.
    Do you know how long does it take to warm up usually ?
    It's been around an hour and the LEDs are still the same.

    Thanks for the suggestion btw, just downloaded the full manual and will print and read tomorrow =)
     
  4. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,743
    Likes Received:
    3,456
    Is your Phantom outdoors with a good view of a lot of sky?
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    It should take less than a minute for the IMU and electronics to warm up and the Phantom is ready to fly.
     
  6. Nageur83

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    it was just outdoors...
    the strange thing was that the very first time I used it, there was some gps signal, but now, nothing...

    should I do something else ?

    logs seem good to me :

    ========== 2015.10.07 02:42:18 =====================
    Packet: P3C_FW_V99.99.9999.bin
    Upgrading ...
    Result: Success.

    ========== 2015.10.18 22:56:24 =====================
    Packet: P3C_FW_V99.99.9999.bin
    Result: Abort.
    The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.
     
  7. mikeh4883

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    Are you near power lines? Are you in an open area? Is there big metal objects near you? Ant of these things will contribute to failure of GPS lock.
     
  8. Nageur83

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Understood, I'm in a city, will try in a more open area during the week then.
    thx guys!
     
  9. Poundofnuts

    Joined:
    Jul 6, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    34
    Are you able to see the camera view through your tablet? It sounds like you have the same problem every other Phantom 3 is having right now. The bird doesn't display GPS mode and has a red box at the top that says "no signal". If you're seeing the red "no signal" box, then it's not because you're a beginner, it's because DJI screwed us with the latest software updates.
     
  10. SCADAMON

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    9
    Is this the right version listed here??? Should be v01.04.0010
     
  11. SCADAMON

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    9
    Mode switch on controller in "P"...???
     
  12. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    yes
     
  13. SCADAMON

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    9
    What I was asking was if the Nageur83 had V.99.999.999.bin....
    That does not look right to me.