Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Optimal I Pad Mini 3 Wi-FI + 4G Settings

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by TCW, Aug 21, 2015.

  1. TCW

    TCW

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Location:
    Dallas/Ft.Worth
    Just received my I Pad yesterday and beginning the set up for becoming a dedicated device for my new P3P. Not being an Apple guy, what settings should I be aware of being sure are selected or de-selected for optimal performance. As stated, this will be a dedicated device. I had to open an I Tunes account in order to download the DJI Go App iOS Version v2.1.0.. Now the App is asking me to create an account. Is it recommended or required in order to use the app? Just FYI, I've owned the P3P a couple weeks and only unboxed it to look it over, while waiting on the I Pad to come. I'm going to spend my next days setting up the device and getting the FW updates on the P3P and RC. Thanks for any advice..Tim
     
  2. TCW

    TCW

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Location:
    Dallas/Ft.Worth

    Do most create an account on the DGI Go App?
     
  3. VenomX15301

    Joined:
    Jul 7, 2015
    Messages:
    42
    Likes Received:
    5
    Location:
    Pennsylvania, USA
    You have to set up the DJI account or the app won't work. I believe so anyways. Plus that's how you get the flight logs and support.

    As far as settings, sorry I can't help. I also own the mini 3 on the sprint network but all I do is turn on airplane mode after it gets the locations maps.
     
  4. duddie10

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    25
    Yeah you have to create an account. Make sure if it asked for an aircraft name you pick something good because you can't change it once it's set.
     
  5. TCW

    TCW

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Location:
    Dallas/Ft.Worth
    Is my location service still active in airplane mode?
     
  6. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    No-- you have to be on wifi or LTE.
    There are settings in the IPAD under Settings/ apps/ DJI GO app that you have to enable for the app;; Location while using the app; photos'' use celluar data.
    If this is your first rodeo with the Phantom-- check this out thoroughly
     

    Attached Files:

  7. TCW

    TCW

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Location:
    Dallas/Ft.Worth

    bobmyers

    I have the guide, thanks..also, found the app setting regarding DJI Go app access to location services. Thanks