Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Only tilts 45° to 90°

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by j53113, Mar 15, 2015.

  1. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Once slub again I'm new. And I have updated all systems. The gimbal only tilts to 45° at it's highest position. Should I do a reset and reinstall the update?

    This is the camera it it's forward most position

    [​IMG]
     
  2. Reoscorpio

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    242
    Likes Received:
    8
    Location:
    Lisle, IL
    Calibrate in the RC assistant first. Then boot up the phantom assistant software and calibrate there.

    Make sure you calibrate X1 for both.
     
  3. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Did that still nothing. Looking at the gimbal settings the tilt control is only at -30 to +30. And it's grayed out so I cannot change it
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Stay on that page.
    Try and manually key in Gains = 5, Vertical = 0 and Horizontal = 0.

    Also, do you know if the phantom app is talking the phantom? Is the windows drivers installed? Can you see the control sticks move in the phantom assist?
     
  5. aartsf

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    346
    Likes Received:
    3
    Do you have selected the upgrade version of the Tx within the software in stead of the orginional/basic version Tx?
     
  6. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Yes the drivers are working properly. When I first tried to install the drivers (Friday) I wasn't getting a handshake but was able to get it to work. And yes the upgraded version is selected. I'll try the gains next
     
  7. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I cannot adjust the gains in the gimbal do some reason. They are grayed out.
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Can you see the gimbal firmware in the phantom assist?
    Could it be that yours is GCU (Gimbal Control Unit) version and not the dedicated phantom 2 version?
     
  9. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    The box it came in said for phantom 2 only. Got it from B&H

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  10. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Definitely something wrong. Its missing the sliders to nominate gains/ver/horizontal and the FPV check box is missing.
    Never [edit] seen it before..

    Can you redownload H33D firmware and update again?

    Last resort is to force reset the firmware with tweezers.
     
  11. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I'm going to contact b&h before I start resetting things
     
  12. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Well I did the reset and no changes
     
  13. loganboyd

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    117
    Location:
    Austin, TX
    It's in Phantom Mode, do you need to put it in Naza-M mode for this to work?
     
  14. j53113

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I Thought Naza was for ATTI
     
  15. loganboyd

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    117
    Location:
    Austin, TX
    Did you try Naza mode??
     
  16. Skyfaller

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    My question is regarding the settings for the vertical & horizontal limits, and tilt control I've found some information on the tilt, but none on the vertical and horizontal limits and what the changes do. Is there any information on these? Thanks.
     
  17. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    They limit on the movement on how much it looks down and how much it looks up.
     
  18. rockhoundrob

    Joined:
    Dec 23, 2014
    Messages:
    151
    Likes Received:
    8
    Location:
    Oklahoma City, Oklahoma, USA
    That's strange, when I did mine 2 weeks ago, I just typed in "0" (zero for both). But that Gimbal screen looks different. Did you calibrate with the RC assist ( or whatever you use for the transmitter)? Only other thing was I remember I had the choice to select the older RC or the newer one. Did you select the correct one?