Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Only 4-6 gps satellite ? Please help

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Alen, Dec 24, 2015.

  1. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    I have vision+ and try to fly but usually this find 5-6 satellite, somethimes 7-8 but can lost and find only -5 satellite and this be difficult to flying without gps. When I start everything is ok and green lamps ok and in beginning on flying this change, yellow lamps flashes and I have only 4-5 satellites, why? This is my first phantom so please if someone can help me..thanks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. robsquad

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    962
    Likes Received:
    422
    Location:
    Wolverhampton, UK
    are you in a wide open space or a built up area ?
     
  3. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Open space


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  4. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,041
    Likes Received:
    1,181
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    I'm not sure why you're having this problem. It's not unusual to have trouble once in a while but it shouldn't be often. But there are a couple mods that might solve the problem. Either one or both will generally enables you to lock 1-2 additional satellites. One is to re-route the GPS cable and the other is to add foil to the upper shell.

    gps mod phantom 2 vision plus - YouTube

    Good luck.
     
  5. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,257
    Likes Received:
    1,618
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    So long as there are no terrestrial issues such a mountains, tall buildings, or other items preventing a clear view of the sky...

    The earlier P2Vs are/were known to have some GPS desense issues due to EMI from the onboard VTx and associated components.

    Many people added additional shielding to the underside of the top shell half to further reduce EMI.
    (Later DJI also increased the shield size and other cable treatments)
    This has mostly positive results.
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,629
    Location:
    US
    dirtybum likes this.
  7. robsquad

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    962
    Likes Received:
    422
    Location:
    Wolverhampton, UK
    and the 4mm mod is superb
     
    dirtybum likes this.
  8. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Thanks people's , I do this with cable and folies now, I hope this be better, test tomorrow


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  9. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    If that doesn't work come back online and there are a lot of pilots here have had that issue as well, including myself and fixed the problem. We can make some suggestions.
     
  10. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Thanks RoyVa, today was bad weather so.... I will test tomorrow maybe, I hope that's be better ...


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  11. Randy Mays

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
     
  12. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Tested today, bad bad, this find 8-9 satellite and when I started flying than lost satellites and have 4,0, 3, 4, 6 , 5, 3...lost satellite communications and yellow lamps flashes , why??? Open space, and test this more on one places, same thing. ?????


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  13. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    You may have to open your shell and check the tightness of the GPS plug to the board. Sounds as though vibration is causing it to jump around. Only way to know for sure is to take a pice of something small and slide it in between the male plug to the femal to make it tight and steed fast. While you have it open you may want to make the foil mod to the top of the shell. You can find video on you tube about both of these issues. If you start with 8-9 satellites you should keep that many or gain more as you climb. Satellites jumping around means the cable plug is loose or if you've had a bad crash the GPS antenna could be cracked. If you have pretty good solder skills you may want to do the 4mm updated GPS mod. Works fantastic getting better reception.
     
  14. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Ok, I will test to open and look gps cable, I push inside folies two day's ago but today I see at that not help, thanks for help RoyVa


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  15. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    [​IMG][​IMG][​IMG]

    I think gps antenna is ok, bus I have some silicon with some cables, is this original from fabrics or someone another do this??


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  16. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Fixed with folies and look gps cable and this is ok now I think so but same things again, flying with 4,5,6,7 satellite, green and yellow flash changed all time and gps connection isn't stability??


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  17. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0



    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  18. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,041
    Likes Received:
    1,181
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Take a close look at your antenna and how it's affixed to the board. It looks askew. Is the connection cracked?
     
  19. Alen

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    I can't see at this is cracked, this looks good ....


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  20. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,041
    Likes Received:
    1,181
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    If the connection is cracked you won't see it.

    If it's possible the craft has been in a tumbling crash or a hard angled crash, I'd assume you have a cracked connection because generally, DJI is very precise and does not solder antennas to the board like the one in your photo. IMO, a cracked connection is your most likely scenario. So if it was mine, I would carefully remove the antenna and solder it back on.

    MHO.