Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

on and off switch

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by bharat2, Apr 28, 2014.

  1. bharat2

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Has anyone fitted a on and off switch so battery can be connected and battery cover door shut and then just use a switch to switch the phantom on or off
     
  2. syotr

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    952
    Likes Received:
    173
    It has been tried. It requires a very high amperage switch and adds another point of potential failure.
     
  3. ElGuano

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    2,219
    Likes Received:
    5
    +1. It's the reason you really don't see this very often in RC. What's more, a lot of people pick one of the smaller AC switches, and those fail rapidly with the higher strain from put out by a DC lipo battery.

    It's not recommended, but if you're set on a switch, make sure it's at least a 12v DC automotive rated switch.
     
Loading...
Similar Threads - off switch Forum Date
Video feed won't work on my P3s unless mobile data is switched off Standard/4k Discussion Jan 9, 2017
Basic Help -- On-Off Switch and Shutter Button Phantom 4 Pro Help Jan 4, 2017
Standard Have to relink drone/controller after switching off devices Phantom 3 Help Nov 28, 2016
Broken off S2 switch, arrrgggghhhh Standard/4k Discussion Oct 9, 2016
Switching off Obstacles Avoidance = P & A mode like sport mode (S) Phantom 4 Discussion Jul 3, 2016