Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Okay to fly with gimbal clamp?

Discussion in 'General Discussion' started by voodoo, Oct 29, 2014.

  1. voodoo

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Hey guys,

    Say I'm just taking her up for a quick fly, don't want to capture anything. Is it okay to fly with the gimbal clamp in place with my P2VP?

    Cheers
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,737
    Likes Received:
    3,451
    No ... the motors are going to be straining trying to do what they are supposed to.
    The gimbal is a delicate lightweight thing.
     
  3. madsonp

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    145
    Likes Received:
    1
    Location:
    Montana U.S.A.
    You can if you disconnect the gimbal from it's power source
     
  4. wattage

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Location:
    Scotland, UK
    Don't even switch the P2V+ on with the clamp still installed.
     
  5. PsychopathRC

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    270
    Likes Received:
    3
    Location:
    London, England
    You'll get a gimbal error message on your phone/tablet if you try and turn it on with the clamp on.
     
  6. 750r

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    1,226
    Likes Received:
    420
    Location:
    Pa, USA
    +1
    Done it !
     
  7. voodoo

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    K well I flew with the gimbal clamp on several times without running the app, and it's been running fine since those times. I'll just know from now on. Cheers