Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Not sure if firmware update worked.

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by David Tolsky, Feb 16, 2016.

  1. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    Hi guys, my Aircraft version is still showing ver 1.4.10+ after I thought I installed the update correctly.
    I put the SD card in my PC, got the BIN file from the website, transferred it into the SD card (it did not say root directory anywhere btw) so I just dragged and dropped the BIN into the SD card window. I installed the card into the aircraft and turned it on. I got the series of beeps and the solid green light on the aircraft that I was told i would get. I am not sure the update was installed correctly but I do not see the warning light anymore when I open the dji app on my phone. Still, it says ver 1.4.10+ in About. Any thoughts?
     
  2. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    2,534
    Likes Received:
    1,480
    Location:
    Sacramento CA
    What does the generated text file say? Success?
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,988
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
  4. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    I forgot to look for the generated text. How do I reference that? Do I need to take the SD card out of the aircraft again and look at it in the PC?
     
  5. garykeithmead1

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    259
    Likes Received:
    39
    Location:
    Uk
    Connect gimbal to computer with usb lead or remove sd card. text file is where the .bin file is.
     
  6. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    Hi guys, thank you I'm good to go. Turns out I downloaded the wrong BIN file. I downloaded the pro instead of Adv. Now I've got the correct BIN in the machine and it has begun the update. It was my dumb mistake. Will this also update the battery at the same time?
     
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,988
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    Only the battery that's installed. If you have more than one battery, then keep the BIN on your memory card until after you start your Phantom with each battery installed.
     
  8. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    Right now just one battery. Hmmm I will be getting more batteries in the future. I guess I need to keep the BIN file on the card as it doesn't take up that much space.
     
  9. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,988
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    Or, you can just download the BIN again later.
     
  10. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    Will it be a 25 minute update every time I get a new battery, or since the aircraft will be updated, maybe the batteries won't take that long?
     
  11. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,988
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    It usually takes no more than a minute or so to install firmware updates on batteries.
     
  12. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
  13. David Tolsky

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    5
    Wow, it is still upgrading and the the 3rd LED is blinking. It's going a long time...it must be done. Update: sorry, another newbie thing...I did get the "success" text so I'm good to go.
     
    #13 David Tolsky, Feb 16, 2016
    Last edited: Feb 16, 2016