Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Noob issue: DJI pilot app won't connect

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by rkf3, May 9, 2015.

  1. rkf3

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Powered on my tx, P3, tx is connecting to P3 (solid green LED on tx), P3 is blinking green (no gps, I'm inside). I connect my iPhone 6s and it asks if I want to trust the device, open the app, and it says disconnected and doesn't give me any kind of feed. Any easy troubleshooting steps? Thanks.
     
  2. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    Have you updated the firmware on the drone AND the remote control to the latest v1.1.8 ?
    This was released thursday and needs to be installed or you will get this.
     
  3. JayB

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    282
    Likes Received:
    82
    Location:
    Nottingham UK
    +1

    And when you are updating the remote controller make sure you plug the USB lead into the gimbal socket and not the one on the front of the phantom..................like I did and then spent 30 minutes trying to work out why it wouldn't up date.....:confused:
     
    dalebb likes this.
  4. pterrill

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    12
    Location:
    Wadsworth, Illinois
    JayB I did the same thing, ouch!
     
  5. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,508
    Likes Received:
    1,386
    Location:
    Salt Lake City, UT
    I found it very easy to save the firmware file on the SD card and just insert it in the drone then turn it on in order to update the drone. I then just saved the firmware file on a thumbdrive and plugged it into the USB port of the controller then turned it on to update. Be sure to check the SD and thumbdrive afterward for the result file (text file which will contain the results).

    Delete the 3 created files from the SD and thumbdrive and you are done.
     
  6. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    806
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    That how I do it.. If you dont have a thumb drive. Connect the tx to the gimbals usb and you will be able to update the tx via the gimbals sd card.
     
  7. edonovanl

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    630
    Likes Received:
    140
    Location:
    Treasure Island, FL
    Thanks JayB - I wasn't aware of that one and would have used the same port I did on my P2V+...
     
    dalebb likes this.