Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No satellites

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by stefalko, Jun 19, 2014.

  1. stefalko

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, I'm new to the forum and would like to ask if anyone has had this problem. I bought a phantom 2 with FPV kit video and gimbal zenmuse 3d. In Naza mode with the switch on gps position Phantom 2 is not receiving satellite (there are satellites because I checked with an app on my phone). I see "GPS" on the monitor but zero satellites. I upgraded the software, I redid the calibration but nothing. I also checked the gps module that looks good, no scratches and well connected with its cable. The software assistant sees the gps module because it displays its firmware 6.0.1.4.
    thanks, Stefano
     
  2. Pull_Up

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    3,684
    Likes Received:
    48
    Location:
    South Oxfordshire, UK
    It's unusual not to see any at all. Do you get slow green flashing LEDs at all? If so, then that's the sign you have satellite lock and it might be an issue with your iOSD. If you just get flashing yellows then try taking the aircraft to a different location, with as much clear view of the sky as possible. If still nothing then it looks like it's a failed GPS receiver - as you've already checked the connection to the main board and the Assistant can see it then it might be an issue with the GPS antenna.
     
  3. stefalko

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you. In naza mode I see 1 flash green three red flashes (GPS) 1 yellow flashing three red flashes (ATT) and only three red flashes at MAN. I think it is an antenna problem. I have not tried with an open sky but my phone correctly sees the satellites.
    Stefano
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    How long are you waiting for the Phantom to lock satellites? Sometimes it can take several minutes, and all the red flashes won't go away until it firmly has 7 sats (or more) locked. Even when your phone can "see" satellites while indoors that's not a good indication of what your Phantom will/won't be able to lock.

    Once you can test it out with an open sky and give it at least several minutes, you'll have a better sense of whether your GPS has an issue or not.
     
  5. chacus

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have a similar problem. No satellite lock - just yellow lights. I replaced the ceramic antennae on GPS - still nothing. Bought an entire GPS unit - no signal. Do I have to "register" the new receiver or something?