Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

no live video feed

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by walter werchan, Dec 27, 2015.

  1. walter werchan

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    After updating firmware a few months ago, my live video feed stopped working and has never come back online since. Everything else seems to work perfectly.

    I ping'd the wireless extender and it is talking. I ping'd the TOP and BOTTOM PCB board of the WiFi module and only the TOP is responding. When I look at what things are broadcasting wireless signal, only the phantom seems to be sending a signal, as when I turn it off, the signal drops off. If I turn off the extender, then no signals disappear. The only signal I can find when everything is turned on and bound together is the DJI innovations wireless signal that I named...

    So, is it the 100$ extender or the 189$ wifi module that needs to be replaced?

    The directions I used to ping the wifi card can be found at :
    RC Groups - View Single Post - DJI Phantom 2 Vision+ Plus 2.4ghz Wifi Module - wiring diagram / camera connection

    How to diagnose broken DJI Phantom 2 Vision+ Wi-Fi FPV module:
    1. turn on vision+, extender, smartphone, dji vision app, see blank live video screen
    2. using notebook/pc connect to Wi-Fi network "Phantom_xxxxx"
    3. ping 192.168.1.2
      If ping succesfull, your wifi-extender is alive and can connect to Phantom's Wi-Fi (binding is ok). If ping fails - go no further, you are doing something wrong. Take a pause, drink coffee, think about getting some background in networking technologies, windows, etc (joke).
    4. ping 192.168.1.1
      If ping succesfull, TOP PCB board of Wi-Fi FPV module is alive
    5. ping 192.168.1.10
      If ping succesfull, BOTTOM PCB BOARD of WI-Fi FPV module is alive.
      If ping fails - bottom PCB board (marked WM301_DM368) is broken
    Please help me.
    Thank you
    Walter
     
    #1 walter werchan, Dec 27, 2015
    Last edited: Dec 28, 2015
  2. jonnybgood

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Were did u find the version 1.1.9?
    have u a link?
     
  3. walter werchan

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I significantly edited my problem. Thank you for your help.
     
  4. jonnybgood

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    If ping fails - bottom PCB board (marked WM301_DM368) is broken
    Yes.
    i find my fault .
    Send it for warranty service now
     
  5. Clem

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    FRANCE
    [file]NEW WIFI MODULE FOR HEATING PROBLEM 2|thumb|none[/file]
    [file]NEW WIFI MODULE FOR HEATING PROBLEM|thumb|none[/file]
     
  6. Clem

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    FRANCE
    The Wifi Card is now sell with a lot of holes.

    Thanks and hope it's works better.
     
  7. jonnybgood

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Have u test it?
     
  8. Clem

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    FRANCE
    Yes it's works but how long.....
     
  9. jonnybgood

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Perhaps we should install a fan: - /
     
  10. Clem

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    FRANCE
    :( Yes Thanks to Dji ..
     
  11. patrcikb

    Joined:
    Dec 4, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Like this ;)
     

    Attached Files:

  12. jonnybgood

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Hehe. Nice :)
     
  13. CYeutter

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    10
    I also have no video feed on my P2V+ ver 3 but have telemetry, etc. Latest firmware everywhere. Latest app on multiple tablets and phone. Following the ping testing described earlier in this thread, I am not getting a ping response from 192.168.1.10 although I do get a response from the ".1" and ".2" addresses. I've never done it before so I have not experienced actually getting a reply from the ".10" address. Can anyone confirm on a working system that they get a response from 192.168.1.10?
     
  14. MBrewington

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    6
    Location:
    Vancouver, Washington or on the Road
    Like you, I have no video feed to phone but have all the telemetry. Like you, ping .1 & .2 reply but .10 fails. Please, somebody with a working video feed test the pings and report back.
     
  15. phxbird57

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    1,436
    Likes Received:
    408
    Location:
    Phoenix Az
    Ok I just did check my Phantom 2 vision plus
    and got all 3 pings
    IMG_20160614_204740361.jpg
    IMG_20160614_204755492.jpg
    I know that some times it does take longer for the video to start showing.
    What you can do is re bind your range extender with your drone. its in you app setting/ binding/scan QR code scan.
     
  16. Jean-Francois Aubin

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    i suppose your Wifi module is dead like me. I buy another for 189.99US + shipping. I buy new, because all used is sold about 115 to 150$ for used modules. Try to rebind before!