Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No Led lights

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by valke056, May 10, 2013.

  1. valke056

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    The Netherlands
    Hi There,

    After a small crash there is no LED lighting anymore, no red, yellow, green etc. It only works (turns green) when the Phantom is attached to the PC. Otherwise no lights. The Phantom flies however perfectly, but I have no idea to solve this problem. Dealer says that it 'might' be that the GPS module is down, but I am not so sure about that. Anybody a suggestion? Thanks

    PS I checked all connections to the Naza and they are OK
     
  2. jumanoc

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    700
    Likes Received:
    8
    Open phantom and verify wires on the deep battery tray (some times battery hit and disconnect them )
     
  3. Audaciter

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Messages:
    724
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sunnyvale, California, USA
    This is true, they made the connector on mine so short, it was stretched tight going into the Naza.
    Also, the led board is pretty inexpensive, and has nothing to do with the gps.
    Your dealer must be thinking of the compass, which plugs into the gps board.
     
  4. valke056

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    The Netherlands
    Yes guys, thanks, it is indeed the connection to the led-indicator which is defected. I will try have it repaired. The connection is obviously very short and therefore rather sensitive for shocks. Thanks again!
     
  5. phillyspy

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Same thing happened here, so I took a closer look at the LED module. Turns out the wire labeled VCC tore right off the board. Here's a photo of the repair after sanding and solder. Tested and works fine.
     

    Attached Files:

  6. rogerdel

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Could this also be the problem why the only light i ever see is green no amber in atti or red low batt?