Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No image or data from iOSD mini

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by FedeVision, May 31, 2015.

  1. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Hi all, made mistake of wrong polarity on Tx power cables, now don't have image or data on monitor,
    Tx and iOSD mini leds works, tested cable continuity, with phantom off gets statics noise on monitor,
    with phantom on gets black screen, no data or image, can't find anything blown or toasted, any ideas?

    Thanks for your input
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Check this component as it supplies power to the TX. If it's not burnt it could be open or even have a cold solder connection. http://i.imgur.com/Kzglp2t.jpg
     
  3. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Thank you Jason, component checked and seems ok.

    2015-05-31 23.57.43.jpg

    Took a look under the heat-sink of Tx and found this,


    2015-05-31 22.19.52.jpg


    Cleaned it with Contact cleaner and now looks like this:

    2015-05-31 23.15.46.jpg

    Thought that maybe got rid of some sort of bridge, tested and still doesn't work.
     
    #3 FedeVision, Jun 1, 2015
    Last edited: Jun 1, 2015
  4. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Today I received a new transmiter that ordered like 10 days ago for backup, and is giving me same black screen, how could I test the iOSD mini components?
     
  5. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    In the first photo there is a socket with a red and brown wire which is the power for the TX not plugged into the cam socket if it still is unplugged plug it in.
     
  6. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Yeah, I unplugged it just for picture purpose. Txs
     
  7. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Maybe this is a software issue, tried to reinstall iosd mini firmware but iosd assistant didn't let me, anybody knows a way to hard reset iosd mini?
     
  8. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    After reading an earlier post on the modifications you have made to your P2 I would suggest you find a shop that can help you sort it out. Seems you went through awful lot of trouble to use wifi for your GoPro which I believe as a limited range.
    http://www.phantompilots.com/threads/receiver-question-for-gurus.13440/#post-121985
     
  9. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    No no, didn't make that mod, not using Gopro bluetooth for fpv. I'm using the regular 5.8ghz, iosd, 200mw TX fpv, only difference is I'm using 20 pins connector on back of Gopro for video signal.
     
    #9 FedeVision, Jun 5, 2015
    Last edited: Jun 5, 2015
  10. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Seems there is a Reset pin on iOSD mini, any hint on how to reset it, I'll do it @ my own risk.

    2015-06-05 16.02.01.jpg
     
  11. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Well reset didn't help, found a way to reinstall software, didn't help, it's hardware problem, ordered a new one.