Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No GPS when remote turned on

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by Reymer_cvx, Sep 6, 2015.

  1. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Crashed my phantom 2 the other day at low height since then i havnt been able to get gps sattilies with the remote turned on, with the remote off it shows 10 sattilites on the fpv screen untill i turn remote on then drops straight to 0 satilites. any ideas?
     
  2. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    You may have to open the shell and verify that the plug from the GPS module to the main board was not knocked loose. If it ok check the GPS module itself for any cracks in the ceramic module. Also check the three cables from the craft gong to the gimbel and make sure they are tight and look closely to make sure no pins pulled out.
     
  3. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Had shell open and checked the plug and GPS module. All is good andwas in place. The cable though, the bit that goes onto the leg was unplugged at the leg end. I have home made legs on it and was in behind tape and must have taken a knock. Works as it should, thanks heaps for the help much appreciated.
     
  4. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Glad you found it and now all is good.
     
  5. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I think there is a problem with thst cable. Worked with phantom apart, put it back together and stopped again. Wiggle thewire and it goes and stops
     
  6. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Do you have a photo of the cable?
     
  7. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Compass cable
     

    Attached Files:

  8. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gunna borrow my mates one and see if it is the problem in a few days
     
  9. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Yep that's the rascal. They are available on eBay if you need one.
     
  10. Reymer_cvx

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    tryed my mates cable and compass, his all worked fine and put in mine and nothings changed, fairly stumped now