Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No camera image showing on Tablet.

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by TheBernician, May 6, 2015.

  1. TheBernician

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    7
    Location:
    Washington UK
    Got my P3P today. :)
    Updated firmware in Phantom and Controller. Txt files both show success.
    Charged battery followed by controller. Both fully charged.
    Updated pilot app onto both Nexus 7 II (2013) and Note 3.

    Fired up controller. Red light on controller.
    Fired up Phantom. Green light on controller.
    Camera and gimbal came to life correctly.

    Here's the problem.
    I cannot see any imaging in the pilot app.

    What am I missing?

    Cheers in advance.
     
  2. artsribanpot

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    116
    Likes Received:
    13
    Location:
    West Hartford,Connecticut, USA
    Did you get a message saying "connected"? Don't know about Nexus 7, but on my ipad mini 2, the system asks if I trust this devise, after tapped on OK it is connected.
     
  3. TheBernician

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    7
    Location:
    Washington UK
    Now you mention it, I did see it flash up as 'not connected'. Didn't think much of it at the time. Now to work out how you connect it!
     
  4. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Reinstall the app.
     
  5. TheBernician

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    7
    Location:
    Washington UK
    Good idea. I will try that also. Cheers.
     
  6. artsribanpot

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    116
    Likes Received:
    13
    Location:
    West Hartford,Connecticut, USA

    Make sure to instal P3 first,took about 15-16 minutes, then RC. Good luck.
     
  7. TheBernician

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    7
    Location:
    Washington UK
    Thanks for all the advice guys.
    The answer was, uninstall and reinstall.
    Everything ok now.
     
    leglessmatt likes this.
  8. artsribanpot

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    116
    Likes Received:
    13
    Location:
    West Hartford,Connecticut, USA
    Did evrything go ok for you? If you get a message saying Connected, and don't get the image on screen,then tap on Exposure setting, it's on the right column, below a replay function (black triangle in a circle). Good luck and have fun flying your P3 P tonight.
     
  9. TheBernician

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    7
    Location:
    Washington UK
    After re-installing app it connected to the registration process. After a number of tries it did register.
    All is ok now. Had it out on a very small maiden voyage. All went well..with my Note 3.
    Still no luck with the nexus 7 (2013) which is the one I want to use as my primary tablet. I'll keep trying but at least I have my Note 3 available.

    Thanks for all the interest and help guys.
     
  10. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    I bought the same Nexus 2013 (refurbished) just as a monitor and it works well.
    Did you enable USB debugging?
    You would know if you have, if not google how to do it.