Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No battery/compass/gps in vision app

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by tekz08, Jun 29, 2015.

  1. tekz08

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Phantom Vision 2+
    All latest firmware.

    We had a tree incident a while back and purchased a gimbal/camera replacement. This went fine. The quadcopter worked for a while and then started having the 'black screen' issue.

    So we ordered up a replacement WiFi module and upon receiving it, replaced the module. The black screen issue has been fixed! However, now I have a new set of problems.

    In the DJI Vision app, the battery is now stuck at 0% (even when the battery is at full charge), and the compass statistics (Distance, Altitidue, Speed) are all showing as N/A. Plugging the main board directly into my computer via the Phantom Assistant shows that the compass and battery are functioning and they do report the proper information via the direct plugin method. It's just over the app that the data is not being reported. I've also just recently noticed that I cannot control the camera tilt through the app either.

    I put the old WiFi module back in just to see if the new one was the problem, and I have the same issue on both the old and new WiFi modules.

    I'm at a loss. We've put $800 into this thing to get it back up and running and now this issue... It's like it doesn't want to be fixed.

    Any advice on how to proceed to try and fix this issue would be greatly appreciated.

    6-29-2015 11-58-12 AM.jpg 6-29-2015 11-58-16 AM.jpg 6-29-2015 12-01-51 PM.jpg IMAG0274.jpg IMAG0275.jpg IMAG0276.jpg IMAG0277.jpg IMAG0279.jpg IMAG0280.jpg Screenshot_2015-06-29-12-11-50.png
     
  2. dutch

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    111
    Likes Received:
    1
    Location:
    Upstate NY
    my first guess would be to double/triple check the cables going from the gimball to the phantom, especially
    the 4 wire cable. after my tree incident i lost some telemetry to the app and after replacing that cable
    i have been fine every since.
     
  3. tekz08

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm glad you mentioned that cable because after the tree incident it literally fell apart. The connector is intact, but all the wires were pulled from it. I shoved them back in but it hasn't appeared to be 'the same' since the accident.

    I will pull apart the gimbal and re-do the connections there. Where did you find a replacement for that cable?
     
  4. dutch

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    111
    Likes Received:
    1
    Location:
    Upstate NY
    yea, that particular connector locks into place and when pulled on breaks apart. i ordered an
    entire cable replacement kit and ended up with a whole bunch of spare cables. The 4 wire
    cable is initially part of the large ribbon of grey wires going up into the phantom but separates easily
    so you don't have to replace the whole cable. but, it is no easy task, wasn't for me at least. i had
    my son help, better eyes and extra fingers, but it's tricky where the wires clamp to the phantom
    at the usb port...............
    http://www.helipal.com/djipvp-08-dji-phantom-2-vision-cable-pack.html
    my thread here on the crash:
    http://www.phantompilots.com/threads/first-incident.31338/

    my thread on the repair, with the pic of the cable bundle inside the battery compartment:
    http://www.phantompilots.com/threads/changing-out-grey-flex-cable.31443/
     
    #4 dutch, Jun 29, 2015
    Last edited: Jun 29, 2015
  5. tekz08

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I re-seated those wires in the connector and made sure they were solidly plugged in and it fixed the telemetry issue! Thanks for the heads up. I will probably throw some hot glue onto that connector for now and if it becomes an issue down the road again, I will look into replacing those cables.

    Thanks again!
     
  6. dutch

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    111
    Likes Received:
    1
    Location:
    Upstate NY
    glad you got it figured out, and at least you have a project to add to
    your list for next time you open her up
     
  7. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Have seen the cable several times on eBay if you end up needing it.
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    *** WARNING THIS IS NOT THE CABLE PACK. THIS IS A SUGGESTION.
    http://www.ebay.com.au/itm/DJI-PH2-...458?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5673000c5a

    If you are good at soldering, just cut and shut and extend the cables. Makes it easy to unclip and gives some slack in crash. Just take note which cable is which before cutting the original.

    Also, hidden in this pack is the 15cm Zenmuse Cable which helps you with the Hybrid Gopro Conversion if you ever decide to fly that way...
    http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2213815&page=17
    Look at Pitchie8811 post