Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

NFZ work around

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by anotherinfidel, Feb 14, 2016.

  1. anotherinfidel

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    30
    Location:
    Kansas City
    I was able to fly all over downtown Kansas City right next to the downtown airport and well within the no fly zone. I simply called the tower manager each time I took off and gave them my location and expected flight duration. They were easy to deal with. I got incredible shots.

    My only question is, am I ok to fly over buildings and roads at altitude with this permission?


    Sent from Kansas City, home of the Royals, land of the Chiefs.
     
  2. KyleMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    1,113
    Likes Received:
    313
    How's this a NFZ workaround ? Did you unlock it via the app ? Sorry I'm just not understanding.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    SilverStone641, tobeallque and Adil J like this.
  3. anotherinfidel

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    30
    Location:
    Kansas City

    Mine doesn't lock up in NFZ, just has a warning that pops up that you have to cancel.

    The workaround is that if you call the airport, they are really cool about giving you permission.
     
  4. KyleMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    1,113
    Likes Received:
    313
    ... This is not a workaround , you were in a warning zone ... Not a NFZ. Your air craft will not take off in a NFZ.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  5. anotherinfidel

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    30
    Location:
    Kansas City
    Less than a mile from an airport is not a NFZ?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  6. raydengt2000

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    That's kind of odd, it shouldn't have allowed you to fly. I'm 5 miles out and I get that annoying NFZ. What FW version of phantom 3 pro do you have installed?
     
    #6 raydengt2000, Mar 3, 2016
    Last edited: Mar 3, 2016