Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

New pos update for phantom 3 pro

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by richo328, Mar 15, 2016.

  1. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    Anyone else having a problem upgrading there phantom 3 pro controller to the newest update. I got the copter to update but the controller won't update no matter what I do. Anyone have any ideas
     
  2. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    2,524
    Likes Received:
    1,477
    Location:
    Sacramento CA
    Are you doing the RC update through the app?
     
    JoBe likes this.
  3. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,114
    Likes Received:
    1,648
    Location:
    San Francisco, CA
    Controller can be updated only by DJI Go App.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,871
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    richo328, which version of the firmware is installed on your remote controller now?

    FYI, you can find detailed firmware installation instructions here.
     
    Sinisalo likes this.
  5. LamboH

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    285
    Likes Received:
    58
    Location:
    Louisiana
    U can only update RC through the app I THOUGHt? Anyways activated and updated fully my second p3p today and got stuck updating the RC the conventional way with a usb card reader plugged into back of RC no dice . So just went into app with RC on and find spot to update RC. Downloaded and updated in 5 minutes. New go app looks good with re arranged menus and ui

    In go app with RC on
    Aircraft status screen >overall status should read FIRMWARE REQUIEES UPGRADE >RC REQUIRES UPGRADE DOWNLOAD >install. ... Should work with updating additional and out of date batteries also
     
    #5 LamboH, Mar 15, 2016
    Last edited: Mar 15, 2016
  6. Thrasher

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Just updated the RC through the app on Sunday and did the quad and three batteries last night with no issues. It was my first time and I thought it would be more trouble (I know it can be and expected it). Sorry to hear you're having issues.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,871
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    It depends on which version the OP currently has installed. If he is using a version older than 1.3.2, then he'll need to manually install that first. Or, he can just follow my detailed instructions above :)
     
  8. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    I hit update firmware on the dji go and and it just tells me there is an error every time
     
  9. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    This comes up but still says needs updat
     

    Attached Files:

  10. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    The copter sits there and just blinks fast yellow
     
  11. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    And this is the remote colors
     

    Attached Files:

  12. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    2,524
    Likes Received:
    1,477
    Location:
    Sacramento CA
    Here's something you can try to maybe get the RC to allow another update attempt.

    1.5.7 rc upgrade crash?
     
  13. konidair

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    127
    Likes Received:
    36
    Location:
    Sydney, Australia
    Hang on a sec...do you keep your copter ON while trying to uodate the RC through the APP?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  14. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,871
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    No. You should do it exactly like this.
     
  15. richo328

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Greenville MI
    Just wanna thank everyone for the info for some reason it was my note 5 that was causing the problem. I went out and bought a brand new Samsung Galaxy tab A and all is great. Firmware downloaded fast and am now up and running. Thanks again guys for all the great info