Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

new phantom 3 pro

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by assamite1984, Mar 24, 2016.

  1. assamite1984

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    hey, i just got a phantom 3 pro, i did have one a week ago but the controller was defective i have got the dji go app installed on my tablet and i did use it with the first controller but can i just use it on the second controller or do i need to delete and reinstall the app?

    also can anyone link me to the correct way to update the firmware on the phantom and the controller cause there are so many people saying different things on youtube i just dont wanna mess it up.

    cheers
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    You do not have to reinstall DJI GO when switching remote controllers. Follow these instructions to update your firmware.
     
  3. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    610
    Likes Received:
    289
    Location:
    Canada
    Ahhh... reading will get you much farther. First go to the link below which is the DJI home page. All firmware files are there. Look on the same page at the DJI Tutorial Videos (you may have to click the LOAD MORE button). You'll find a DJI Tutorial video on How to Update the Firmware on your DJI Phantom 3.

    Phantom 3 Professional - Specs, FAQ, Tutorials, Downloads and DJI GO | DJI
     
  4. assamite1984

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    just loaded the app now, app version 2.7.1 controller version 1.5.70 and aircraft version 1.4.10+
    do i just update to the latest firmware on everything or do i have to do step by step update on the aircraft and battery
    also updating the controller do i just do it through the app?
     
  5. assamite1984

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    if anyone can give me some help would be greatful, i just dont wanna mess it up
    can i update from the 1.4 to the 1.6 firmware or do i need to do 1.5 then 1.6 then 1.7

    cheers.
     
  6. OnnoJ

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Location:
    Norfolk VA, USA
    This same question have been answered several times in the forum..... try search first....
    You can update to latest FW immediately .
     
  7. Alan Russel

    Joined:
    Nov 16, 2015
    Messages:
    198
    Likes Received:
    58
    Location:
    Australia
    hi my new p3p had the same firmware as yours I upgraded 1.4 to 1.7 and upgraded rc version 1.5.70 to 1.5.80 via dji app...all good!
     
    ullhan84 likes this.
  8. ullhan84

    Joined:
    Mar 22, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    6
    I second that +1