Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

new p3 not working at all whats wrog please

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by smino, Sep 5, 2015.

  1. smino

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Location:
    near cardiff s wales
    hi all just upgraded froma vision plus to a p3.so i use a tab3 samsung.install dji go app.start tx then p3 then connect to tab3 via usb as per instructions.read instruction then go back to eqipment screen and that as far as it goes.what happens next.?????not able to go passed this point?????
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,738
    Likes Received:
    3,451
    You have to activate the aircraft
     
  3. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    Have you registered your dji account in the app? Have you turned on debugging mode?
     
    Dimas82 likes this.
  4. smino

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Location:
    near cardiff s wales
    hi no havent done registering the p3 or activated.just loged in on the ME on the app
     
  5. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
  6. smino

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Location:
    near cardiff s wales
    ok all done but now a window came up on the app saying gyroscope's bias to large
     
  7. EsteeNJ

    Joined:
    Aug 25, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    8
    This happened to me also. Register and confirm your account then disconnect your controller and restart your tablet. After restart plug the controller back in and a dialogue should pop up asking to bind the device to dji go app. Click the box and accept and now it should bind properly and the go app will open automatically when the controller is connected. Worked for me when I was stuck at that point
     
  8. smino

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Location:
    near cardiff s wales
    ok so have done all that now.working fine ,,but i have nt yet fitted props and started motors got voice saying take off. so i rev up then when i pull back on the throttle stick to just before the end point the motor stop after approx .5 to 1 second.this would cause it to turn off in flight wont it.i have calibrated the handset.
     
  9. Jeff48920

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    502
    Location:
    Pomona, IL
    Pulling back on the left hand stick will only cut the engines when the craft is landed and it detects no downward movement. Only doing a CSC should cut the power in flight.
     
  10. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    What's a csc? ;)
     
    AlmostTan, Jbundy63 and Jeff48920 like this.
  11. Jbundy63

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Messages:
    623
    Likes Received:
    164
    CSC= Crap - S**t - Crash!!
     
  12. smino

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Location:
    near cardiff s wales
    yes but it turns off before i pull stick fully back.approx 2mm from the bottom.so will this be ok in flight .it is a big question as dont want to be 50ft up and the motors cut out