Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

New P2v+ ?NEed help.

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by SOGdrone1, Oct 1, 2014.

  1. SOGdrone1

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    FInally got my bird..
    Went to go through the assistant software set up.
    Not being recognized by computer ... Assistant opens but no bingo...
    Also When I turn on the Phantom itself .. I don't get the full beep beep sequence
    Please help
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
  3. SOGdrone1

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Ran the windows driver
    connected Phantom to computer .. heard the usb sound indication ..
    still no information or connection to Software assistant .. Transmitter or Phantom ..
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    You plugging it to the front of the white phantom or to the back of the silver camera/gimbal?
     
  5. djczing

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Also make sure you are using the /correct/ assistant software (for the p2v+, not some other model).
     
  6. SOGdrone1

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Right version downloaded...
    Not plugged into the camera.

    Downloaded windows driver
    assistant opens
    prompts me for password .. did not chose the remember option
    then nothibg happens

    I calibrated the compass ...
    can control the camera
    tilt .. take pics n video

    arm motors (csc)
    power up .. props off.
    Cut motors with transmitter..

    Transmitter not connecting with rc assistant either .. hmm ...
    I think I need a " second computer"

    Ok .. any ideas????
    Please
     
  7. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    I got you newbie. Don't use the DJI extender USB cable. Just plug the USB cable from the Phantom into the computer directly. A lot of users have had your problem
     
  8. SOGdrone1

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Ok I was using the micro cable for the extender to connect the phantom to the computer.
    There is an alternative way of doing the same?
     
  9. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    Just connect the micro usb cable directly to the computer. Don't use the extender cable.
     
  10. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    I have always used the cable that came with the plus to connect to my computer. Since April. No issues. You can try a diff cable but I would be more suspect of your software install or try a different usb port.
     
  11. djczing

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Sounds distinctly like you are plugging into an external USB hub, which is usually a compromise, and in some cases doesnt work (it didnt work with mine)
     
  12. SOGdrone1

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    UPDATE
    I tried 2 laptops ...
    all the USB Ports
    Downloaded windows drivers and relevant software from DJI
    I was able to use the camera .. .took video and connected to computer.. was able to get videos and pics of the sd card and transfer to computer

    In other news ..
    I was able to get off the ground .. 1st flight... even thou8gh I have yet to connect transmitter and 'Phantom 2 vision + to computer to verify software and so forth...
    I was able to fly and take video and pics... was very exciting ..
    only bummer at this point is my concern for the connectivity to computer.
    I can tell that the transmitter (controller) set up needs calibrating.

    as a result of not having connected the phantom to the computer and the software assistant ... I have no information through the dji app to indicate time left on battery life for flying ... I have sat locks ... wifi extender battery levels and so forth but .. during my first flight the app did signal (audible) that the battery level was low.
    Any and all comments appreciated.
    Thanks
     
  13. happydays

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    1,858
    Likes Received:
    663
    Location:
    Warrenpoint, Ireland
    You're definitely sure that you're plugging the USB cable into the socket behind the small white rubber cap at the front of the phantom? Opposite side of where the battery plugs in? Also you definitely have props off, TX on, Extender on and Phantom on as well?
     
  14. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    Just as an FYI, and I I am sure you have tried this sequence but I will post it anyways. This is how I have always done it:
    1. Plug the USB cable from your Phantom (port under the rubber flap) to your computer.
    2. Run the PC Assistant.
    3. Click skip, then login, or whatever until you get to the main screen.
    4. Power on your Phantom.
    5. If that doesn't get it connected, I wouldn't know what to do either.

    RC Assistant, same general thing. Except run the RC Assistant and power up the RC.

    Good god I would hate my life if this all didn't work for me. Good luck and I hope you get it working.
     
  15. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,257
    Likes Received:
    1,618
    Location:
    Palm Beach Co.- FL

    Step 3A. Power on RC controller/Transmitter
     
  16. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    Do you have to have the RC on for the Phantom to connect? I forget.

    Oh and one more thing OP, cal the transmitter sticks first in the RC Assistant, then in the PC Assistant after that.