Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

network and battery issues

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by w36x399, Nov 6, 2014.

  1. w36x399

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I can not connect to the network. my iPhone picks up the network but for some reason I can't join it. Also I put a fully charged battery in my drone and it won't fire up. please help! I am out in the middle of the desert and I want to get sime cool shots
     
  2. job2310

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bristol, England
    What does "won't fire up" mean? Are there any lights flashing?
     
  3. w36x399

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    no lights flashing
     
  4. job2310

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bristol, England
    Assume you've tried different batteries?
     
  5. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    Ok, it sounds like you have a battery issue.
    Since you can join the Phantom network, I'll assume that the Phantom turns on, the ESC's beep, etc.

    1. Does your Phantom turn on and beep/lights flash?
    2. If not, are you turning on the battery correctly by pressing it once and releasing, than immediately pressing again and holding?

    3. Assuming you past the Noob stage and can turn it on..... then the Phantoms lights are flashing. What color and sequence are they flashing? If nothing, and your battery is on... your Phantom is very broken. Return to DJI
     
  6. job2310

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bristol, England
    He said he can't join the network and gets nothing when he connects the battery which is why I asked if he'd tried another battery.
     
  7. w36x399

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I cleaned the battery posts in the unit as well as the battery terminals, it worked!!
    The network issue either I resolved it, or it resolved itself.
    Thanks for all the replies.
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Congrats on resolving it.
    You keep an eye on the battery status in flight. Maybe do some low altitude hovers just to make sure the contacts are good.
    The contacts are very large and should definitely work unless you have large chunks of rust on it. I don't see how cleaning it fixed it. Could it be the 2 smaller contacts that relays data to phantom?

    I don't know how you picked up the network without the phantom being on?
    You can only pick it up if you knew what the Phantoms hidden SSID.
    I had always thought the repeater cant transmit unless the phantom starts broadcasting the wifi signal.