Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Need help with new ipad

Discussion in 'General Discussion' started by Suwaneeguy, Jul 15, 2015.

  1. Suwaneeguy

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    701
    Likes Received:
    22
    Just bought a new ipad mini.
    In order to set it up, they now force you to go online and use itunes.
    Ok fine.
    Just one big problem I can't get by. AUTOCAPS!
    I can find no way to enter a small letter as the first letter without the blasted thing insisting on making it caps.
    Tap "a" get "A". I don't want "A" as the wifi login is case sensitive.
    So if any one recently bought an ipad mini how did you get logged in to set it up?
     
  2. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Click the shift key, should do it unless it is different for registration. Is the option key there?
    My key is all lowercase and I have never had an issue.
     
  3. Suwaneeguy

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    701
    Likes Received:
    22
    Tried that. It still gives me a cap.
    Now the blasted thing thinks I've got the information it needs and tries to automatically login and of course, that fails.
     
  4. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,681
    Likes Received:
    5,712
    Location:
    Amory Mississippi
    In settings ...in General...you should see Enable Caps Lock . Change that and see if that fix's ya
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,681
    Likes Received:
    5,712
    Location:
    Amory Mississippi
    Left out go in keyboard .
     
  6. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Do you have a computer you can use? Have you tried restarting it? Is it jailbroken? If all else fails, try restoring it.
     
    dirkclod likes this.
  7. Thaddius Wenderoth

    Joined:
    Jul 16, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    4
    The keyboard on all iOS devices is always all caps. The output of the keyboard is not though. The first letter will sometimes auto cap. Just hit shift to change it.
     
    dirkclod likes this.
  8. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,681
    Likes Received:
    5,712
    Location:
    Amory Mississippi
    Mine is also and first letter is also always UC unless I hit the up arrow on the bottom left but not sure that was his problem and
    @Suwaneeguy never came back to say if he figured it out .
     
  9. TeamYankee

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    491
    Likes Received:
    42
    Location:
    Swansea, Wales, UK
    It's an Apple product... you have to bow down to what they want you to do.. ;)
     
  10. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Do not forget he is in the first stages of registering it, those screen are limited, but he should be able to change from upper case to lower case.
     
    dirkclod likes this.
  11. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,681
    Likes Received:
    5,712
    Location:
    Amory Mississippi
    Yep...Wouldn't have nothing else though :)
    Apple.png ;)
    just me :eek:
     
  12. timmer

    Joined:
    Jun 30, 2015
    Messages:
    252
    Likes Received:
    74
    Location:
    New Orleans
    I believe you can skip the WiFi setup when initially setting up the iPad then go back and it do it once done.