Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

NEED Help!!! IOSD Keeps Dropping

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by td119, Dec 13, 2014.

  1. td119

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    4
    My IOSD information keeps dropping in mad out but the video from the camera is transmitting. :evil: I tryed a new range extender but this did not sovle the problem. :x So my next step is to replace the transmitter. Does anyone of any suggestions? I hate replacing parts trying to fix this problem. :cry: :(

    Does anyone know where you can pickup the new version of the wifi transmitter?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,631
    Location:
    US
    Can you translate this for us?
     
  3. td119

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    4
    Flight data from the bird, battery info, height, Est.. Video from the camera is fine.
     
  4. justin00

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    25
    Location:
    Australia
    Why do you think wifi transmitter is at fault if video and everything working ?
    maybe its the iosd ?
     
  5. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    There are 3 grey cables coming from the phantom to the gimbal camera board. Check all 3 by pulling them out with a tweezers. The one you should fully inspect is clip-in 4 pin.
     
  6. td119

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    4
    Mako79,

    Would get a message "Phantom connection broke" if the ribbon cable pin is lose? I will check the pins and if I have to replace them. Thanks for the suggestion.
     
  7. aartsf

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    346
    Likes Received:
    3
    Hay Td119
    Turn on your dji app and go to setting and uncheck "toolbar auto hide". Does that helps?
    Regards FA
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    "Connection broken" is a sign of the 3 cables being compromised.
    The 4pin clip-in cable is notorious. Take it out and see if the pins loosely comes out.

    Highly unlikely but the cables from that board into the phantom have come loose.
    If you have crashed your phantom open her up and inspect.

    You don't want 1.3kg dropping from the skies..