Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced My P3 Advanced has suddenly decided to become a P3 Professional in the app.

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Roverggm, Mar 8, 2016.

  1. Roverggm

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    My dji GO App has somehow determined that it is linking to a P3P ( I have a P3A). Whenever I turn on the aircraft, it goes through the gimbal self-check and then it just goes limp and the red light on the front of the gimbal flashes. The tablet/phone auto links ok, but it identifies the machine as a P3P.
    I've tried all the ribbon cable connections in the gimbal after I had to replace it and a yaw arm post crash.

    Any ideas?
     
    #1 Roverggm, Mar 8, 2016
    Last edited: Mar 12, 2016
  2. CactusJackSlade

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    761
    Likes Received:
    155
    Have you tried to re-bind with the controller?
     
  3. Imabiggles

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    300
    Likes Received:
    87
    reinstall app on phone, reflash P3A firmware (go down to 1.4 then back up). 1.6 is actually just battery firmware, the bird is still at 1.5x i bet.
     
  4. Roverggm

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    I have done all those things. (All good ideas...thanks) Come to find out, if you turn on the Advanced without a camera attached, the app thinks it's a Pro. I have a replacement camera ordered for $279. :)
     
Loading...
Similar Threads - Advanced has suddenly Forum Date
It's official, The DJI Phantom 4 Advanced has FCC clearance! News Apr 12, 2017
Amazon has the Advanced with extra battery for 799 Pro/Adv Discussion May 22, 2016
P3 Advanced - Looking to buy/Cheapest place to purchase. Pro/Adv Discussion May 2, 2016
P3 advanced - need suggestion for purchase Pro/Adv Discussion Feb 15, 2016
Purchasing a new P3 advanced Pro/Adv Discussion Nov 9, 2015