Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

My first Litchi disappointment...

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by n6vmo, Feb 17, 2016.

  1. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    I threw the P3A into my backpack, jumped on my dirtbike and headed to a remote location to video the remains of a cabin. My intentions were to fly an orbit mission around the cabin.
    Unfortunately, I did not have cell service at the cabin site and my Litchi v2.6.5 would not connect. I had to resort to using the DJi Go app. Not being familiar with the Go app, I tried to manually fly a half orbit, with less than stellar results.

    Do later versions of Litchi require a network connection to authenticate or did I miss something?

     
  2. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126
    DJI GO has an Orbit (Point of Interest) funtion if you flip over to F-Mode.
     
  3. Jtrjr

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    444
    Likes Received:
    277
    Location:
    South Dakota
    N6,

    You should only need to have a connection the first time you connect with Litchi. After that it should connect automatically unless they've changed something.

    Jerry
     
  4. Air Ontario

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    1,271
    Likes Received:
    493
    Location:
    U.S./ Canada
    Far as I know, it is for the first initial opening of Litchi so Litchi can update DJI servers.

    After that it's set camera parameters in DJI, open Litchi and close DJI Go app and have at er.

    Disclaimer......I only have the iOS beta version for testing.
     
  5. m0j0

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    530
    +1
     
  6. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Thanks for all the info. I am aware that DJi Go has orbit mode, but have only use Go once or twice, Litchi is my preferred flight app.

    Yes, zero service at the cabin, never connected during several attempts. Got back to camp, 2 bars of 4G and Litchi worked flawlessly. It's baffling.
     
  7. jiggyb21

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    176
    Likes Received:
    45
    Location:
    Vermont
    I almost exclusively use my wifi-only tablet with litchi. No service ever anywhere. I create the mission on PC, tweak it on the tablet thereby loading the map to the cache in the Litchi app and once on site no problems. About 50 missions or so done just as I described.
     
  8. CactusJackSlade

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    600
    Likes Received:
    114
    Yes, I believe if you configure a mission in the area while you have WiFi then that map will be cached...
     
  9. JickMagger

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    90
    Likes Received:
    20
    Yes I believe Litchi only needs Internet when you first install it, or sometimes when you upgrade it. My pre-flight checklist includes turning Airplane mode on my phone, so I don't ever have cell or WiFi data while flying.
     
  10. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Litchi is a little finicky.. The developer says you only need to authenticate once EVER, but I don't think that's the case. I have had the same issue as the OP where I tried the app and worked. A new battery, 50meters down the road, and a only few minutes later, Litchi could not start as it was requesting for authentication. My phone did not have reception that time. It's frustrating as you have to revert back the GO app and you forget how to use a few of the functions..
     
    No Lemon likes this.
  11. Erroll

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    501
    Likes Received:
    212
    Location:
    South Africa
    This has often been my experience as well.
     
  12. AP4me

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    3
    So now that you have been back within service, can you now go back to that spot without it? Or does Litchi not work there at all?
     
  13. Kaehn

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    405
    Likes Received:
    183
    In 3.0.3 we made an adjustment with the license check, so you should no longer see that issue, which is caused by Litchi thinking you have a working connection and proceeding with the license check when in fact you don't have a working connection, so the license check fails and locks you out.
     
  14. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Thanks, I would like to upgrade to 3.0.3 and put this issue behind me, but will 3.0.3 work with my 1.04.0010 firmware?

    I have a severe aversion to upgrading anything, if it is working 'OK' now.
     
  15. Kaehn

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    405
    Likes Received:
    183
    It will work for the most part but not everything (for example you may have issues with Pano etc). We only really support the latest firmware.