Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Motors won't start?

Discussion in 'General Discussion' started by Nubby, Jul 19, 2016.

  1. Nubby

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Got a new phantom 4, have flown it for a total of about 33 min. Flew it yesterday for about 15 min then put it away. Charged battery back to 100% from 22%. Got set up the next afternoon to practice some. Tried to start motors and I get this voice alert which says and I quote " Landed, Home Point has been updated, Please check it on the map." Each time I try to take off SHE says the same thing!
    What does "Check it on the map" mean? I touched every icon on the map and nothing really happened. I guess my question is " How do I check it on the map?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,117
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
    DJI GO is alerting you that the home point location has been updated (a good thing). It's also suggesting you check the home point position on the map in DJI GO to ensure it was really reset. You should never take off before your home point has been set.
     
    Nubby likes this.
  3. Corey Tucker

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    169
    Likes Received:
    32
    Sounds broken. Sometimes my motors won't start and neither Litchi or Go says anything is wrong. i think last time that happened i calibrated the compass and that fixed it.
     
    Nubby likes this.
  4. Nubby

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I know this may sound silly, but exactly what do you do to set the home point? I've touched every icon on the map screen and still nothing happens? As you can tell I'm not very tech savvy! I'm going to try to fly it again in a little while. I've got everything charged to 100%.
     
  5. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,117
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
    It can only be manually reset here:

    DJI-GO-Home-Point-Settings.png
     
  6. Nubby

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Nubby here, thanks guys and gals, I went out to fly this afternoon, everything was charged to 100%. I rebooted and recalibrated and everything worked, flew it long enough to drain down two batteries! Thank you guys and gals for helping me out, like I had said earlier, I am a dummy on this tech stuff maybe I ought to stick with paper airplanes! Seriously, thanks for your help!


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app