Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

motors will not turn on after firmware update

Discussion in 'Firmware' started by nitro thrasher, Oct 30, 2014.

  1. nitro thrasher

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Hey guys maybe i'm just dumb and missing something obvious here but last night I updated my firmware for the phantom 2 and transmitter. Since then I have also added an immersion rc video tx as well via the plug and play cable. Went to turn it all on today and everything powers up as usual including my gimbal except for when I go to power up the motors nothing happens. Is there something obvious I could have done to make this happen. Any help is appreciated, thanks!
     
  2. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,256
    Likes Received:
    1,615
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    I've heard that sometimes during/after the previous upgrades the transmitter 'Mode' switches to Mode-1.
    Hook back up to your computer and check to see. You (obviously) want to select Mode-2 if it has changed.
     
  3. Damon

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    674
    Likes Received:
    5
    Location:
    Eastern Wa.
    #1 any change in led lights
    #2 if so did you calibrate RC tx in RC Assistant Software then hooking up to phantom with phantom assistant to teach it the rc's full range of controls?
     
  4. nitro thrasher

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ok great thanks for the help guys! I did check and make sure it was in mode 2 which is was. I also recalibrated it and that seemed to do the trick.