Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. K1500Z71

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Hi, I just picked up my P4 today and was doing the preflight motor test (no props on) and heard what sounded like two clicks from the motors right after they started up. They seemed to be fine otherwise. My P3S doesn't do this so I was wondering if it was normal for the P4. Thanks in advance.
     
  2. Ramphex

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    761
    Likes Received:
    240
    Location:
    Pennsylvania
    Do the test with props on. I do mine and they usually "click" and turn a tad.
     
  3. K1500Z71

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Maybe click was the wrong term. It's almost like a skip and it happens after the motors have started turning. I'll post a video of it as soon as the firmware update completes.
     
  4. K1500Z71

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Actually with the props on it doesn't do it so it must be OK
     
  5. suck it up

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Messages:
    324
    Likes Received:
    72
    The Phantoms give a quick burst of speed twice to the motors upon start up to make sure the props are set right. That is normal....
     
  6. Ramphex

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    761
    Likes Received:
    240
    Location:
    Pennsylvania
    My props move a bit at the pre-flight check.
     
  7. K1500Z71

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Thank you so much for the prompt replies. Those two bursts of speed are what cause the skip/click sound but only with the props off. I'm going to assume it's normal for a P4 even though my P3 doesn't make the same sound with the props off. If any of you have a chance to try without the props on, let me know if you notice the same thing. Thanks again.
     
  8. suck it up

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Messages:
    324
    Likes Received:
    72
    It isn't good to start your motors without props on. A few times ok, don't try to run them with them off.