Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Maximum Distance anomaly

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by madeinengland, May 17, 2016.

  1. madeinengland

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Location:
    Marlborough uk
    Can anyone explain to me why after releasing the maximum distance slider i.e white dot and not green,my maximum distance radius is still restricted to 500m. using go app.
    I am still using FW 1.4.30 as everything else is so smooth and regular.
    I usually do not need any more distance than this for my photography but for the odd missions this is a bit
    irritating.
    Any body assist
    Many thanks
    Ray
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,731
    Likes Received:
    3,450
    Did you have the Phantom connected when you were trying to do this?
     
  3. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,979
    Likes Received:
    1,161
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    I'm sorry I don't have a P3. But don't you have a program that you can use to adjust the distance limits on your aircraft from a desktop or laptop? If so, use that to change your 500 meter limit. Plug in your aircraft using a usb, bring up the software, change the distance limit.
     
  4. madeinengland

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Location:
    Marlborough uk
    Yes I was connected to the P3, I've tried on the ground in the air switching the slider and it just keeps me in the green circle
     
  5. madeinengland

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Location:
    Marlborough uk