Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Darknezz

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Hello guys

    I would like to ask you something.

    I got my Phantom 4 today and I went in a new place to record some footage. I put my Ipad in "airplane" mode as many guys suggest here. But the problem was that there were no map in the screen of dji go app. And I m wondering. If you turn off wifi or if there is no wifi in the area or/and 3G/4G how can you have a map active to check where you are flying ?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,863
    Likes Received:
    5,557
    Location:
    US
    The maps will be available if you cache them in DJI GO before you head out to fly.
     
    pomonabill220 likes this.
  3. Darknezz

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    thanks... but how to do that ? (i m a new in phantom community)
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,863
    Likes Received:
    5,557
    Location:
    US
    What type of mobile device are you using?
     
  5. Darknezz

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Ipad pro 9.7
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,863
    Likes Received:
    5,557
    Location:
    US
    Connect your iPad to the Internet, enable the "Cache Map in the Background" setting in the "General Settings" section of DJI GO, and do this:

     
    GadgetGuy likes this.
  7. Darknezz

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    thanks man. I will try this solution!
     
  8. Erised

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    795
    Likes Received:
    333
    Once I have cached the maps like these guys said I have to turn off my wifi, my samsung tab4 freezes and I have to reboot GO in flight (no fun) my little tablet can't handle all the info with wifi on. If go freezes your bird still fly's perfectly because it still is connected to your RC but it is nerve racking.
     
  9. Darknezz

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    this is a problem Erised... we don't want DJI go app freeze while flying. But thanks for let us know this so not to paic if happened