Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Manual pitch control on gimbal not working.

Discussion in 'Phantom 1 Discussion' started by PJ105, Jul 27, 2014.

  1. PJ105

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    So I installed my 2-axis eBay gimbal ( http://www.ebay.com/itm/331078385980 ) and followed all the instructions. The gimbal powers up and works perfectly. However, the manual gimbal pitch does not work (I have a V1.1.1 with the handle in the back). I can see the X-1 channel indicator moving, when I move the lever, but the gimbal pitch remains level. I know these gimbals are not the best, but is there something that I may be missing? I connected the signal and ground pins properly to the F2, and left the white one unconnected (I think that's the 5v). I'm waiting to hear from the seller, but is there some solution to this? Thx in advance.
     
  2. Gizmo3000

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sherman Oaks, CA
    you did turn the gimbal control on in the NAZA assistant right? (and set the proper settings in the NAZA) and connected the gimbal pitch to F2?
     
  3. PJ105

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Yes, forgot to mention that. Gimbal function to "on" and the gains to 85%. Anything else i missed? I also calibrated the lever. And i used the F2 connection, which was the first one from the left. Maybe its mismarked?
     
  4. PJ105

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    There was also a drop dowm menu for frequencies....I used 400hz.