Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

MAJOR PROBLEM GUYS

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by CLE216PS3Pilot, Sep 27, 2016.

  1. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    Can't for the life of me figure this one out...P3S

    Keep gettin the "Weak Signal Transmission" alternating between that and No Signal in DJI Go..also sometimes warns of Strong Interference

    Have tried re linking multiple times

    Have a commercial job on Thursday, really need to get this figured out
     
  2. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,015
    Likes Received:
    1,172
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Can you describe the area you're flying? Lots of wifi interference?
     
  3. Chasbro

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    83
    Likes Received:
    35
    Location:
    Houston Tx
    Reinstall the app, and/or test in another area.
    That's all I got.
     
  4. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    Very rural area, should be no interference..Reinstalled the app, re linked multiple times, now I am getting good RC Link but no video transmission signal (screen of camera view is gray) WTF this is killing me
     
  5. roymoon

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    10
    Clear the crud off your phone/tablet. (assuming you have used it b4)
    I've had no signal/no video (grey) issues with different tablets.

    One tablet was a real cheapie.
    It would display the top 10% in freeze frame.
    If I changed the cameras display resolution it would say 'ready to fly' and show picture for 2 seconds.
    Then it was back to 'no signal' with black and white freeze frame pic.
    Why is says 'no signal' when the app can't display the pic is beyond me.
     
  6. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    781
    Likes Received:
    211
    Location:
    Lancaster, Pa.
    First try a different device, this way you're eliminating one possible issue. If problem goes away, it's the device. Also make sure other wifi devices on you or someone with you are off, like cell phones wifi. How far away are you from the drone, I'm guessing very close?
     
  7. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    what I am finding is there is a major problem with firmware update 1.6.80

    Drone flew like a champ 4 days ago, nothing has changed except adding a new DJI OEM battery, which prompted me to have to update the firmware, which has me now with major problems such as weak transmission signal, lost RC signal, unstable hover (drone is drifting and even climbing incrementally in altitude with my hands completely off the sticks)

    DJI GET IT TOGETHER FOR CHRIST SAKES! THIS THING WAS FINE 4 FREAKIN DAYS AGO WTF
     
  8. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    781
    Likes Received:
    211
    Location:
    Lancaster, Pa.
    You shouldn't have to do a FW update because of getting a new battery. Just as long as the last FW you had updated is still on the SD card in the camera, it will update the batteries FW as soon as the drone is powered up.
     
  9. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    781
    Likes Received:
    211
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Never did it, but you could go back to the old FW by going into the GO app on the first screen you will see a icon that looks like a little box (think it's a graduation cap) upper right corner. Hold it down for a few seconds and it should bring you to the downgrade FW option.
     
  10. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    That was going to be my question, have you done any firmware updates lately. Try to down grade your firmware, that's all I got.

    Rod
     
  11. roymoon

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    10
    I didn't think the standard could be down graded??

    I keep wondering if many of these FW issues are due to a bad download or install and not the FW itself.

    There is an app that will tell you what your transmit power is set at.
    I'll bet it's set to a lower value. Like CE instead of FCC. Or even worse.
     
  12. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    368
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Skip those thoughts for now, I will tell you why later.

    The down grade option is fairly new on the Standard, Look at @wmcvey post above mine, I will dig some more stuff for you.

    I recommend to try the downgrade option, if it will let you.

    It's already broke, but you could still contact DJI.

    Rod

    UPDATE, Crap, I thought I was replying to the OP.
    oops
     
  13. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    Try litchi out. I've always had that problem with the Dji go app and only use litchi now. I don't know why it does that but litchi doesn't.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G920A using PhantomPilots mobile app
     
  14. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    Thanks everyone for the replies; Really appreciate everyone's help!

    UPDATE: Took her out after work last night and things were better. Only went about 200 ft + because things still didn't feel quite right. Signal issue seems to have been resolved, still REALLY bad video relay to the mobile device but whatever, I can handle that.

    The thing that is scaring me is the uncontrollable drifting and incrementally climbing in altitude with my hands completely off the sticks. Maybe the drifting is product of wind gusts as it was a bit windy yesterday, but I was wondering if strong wind gusts can produce enough lift on the propellers to make this thing climb without me hitting the gas? Anyone ever seen/heard of this before?

    I've got a commercial shoot scheduled for tomorrow, hoping to get in one more flight today, and if things are still behaving strangely I will probably cancel the job due to not being comfortable with the operating condition of my craft;

    All of this is strongly making me consider Autel, Yuneec, or even a 3DR for my next purchase; DJI and these firmwear issues, it's just ridiculous
     
  15. roymoon

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    10
    "Maybe the drifting is product of wind gusts as it was a bit windy yesterday,"

    In GPS mode it shouldn't drift hardly at all.
    Are you drifting more than a foot or so ?
     
  16. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    @roymoon Right, I've been flying this thing for over a year now, it used to sit perfectly still on hover, now it's drifting hard left and going over a few feet (i know GPS corrections are typically between 1-3 ft spatially accurate)

    The climbing thing, again, scares me even more, never had it climb even the slightest without direct stick manipulation..very weird..
     
  17. CLE216PS3Pilot

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    10
    Also should note it sounds funny too; Can't really describe it in words but the props just seem really noisy compared to past flights
     
  18. roymoon

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    10
    Take it into your garage and fly 2 feet off the deck in sport mode then atti.
    Atti ignores GPS
    Sport ignores GPS and Barometer.
    That may narrow things down a bit.
     
  19. roymoon

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    10
    Props are cheap. Change them.
     
  20. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    781
    Likes Received:
    211
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Out of balance, it sounds. You should check their balance.