Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Low level crash.... No problem flying, camera still turns on but is sideways

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Charestpr, May 28, 2016.

  1. Charestpr

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Had a low level crash today. Bent a leg a little but other than that it still goes fine. I am able to turn on the drone and can still view with the camera; however, the camera wont turn and just hangs free. Any ideas as to a fix?
     

    Attached Files:

  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    Is the black ribbon cable damaged?
     
  3. Charestpr

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0


    Not that I can see but it looks like near the actual camera it has peeled off where it was originally and is rubbing a little. If I rotate the camera by hand now it feels tighter than normal.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,590
    Location:
    US
    It sounds like something might be rubbing inside of the gimbal. Perhaps that cable? Disassemble it and see what's going on inside or send it into a repair shop if you're not comfortable taking it apart.
     
  5. iAm

    iAm

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    63
    Likes Received:
    7
    Sorry to hear your mishap.
    Im still learning and have had 2 low-level crashes. Breezes and branches don't mix when I'm flying the P3P backwards to land.
    I have 2 gimbal protectors
    One across the bottom under the camera.
    Another is a plastic "C" that locks the camera and gimbal securely together.
    They saved my camera.
    Sounds like you should contact DJI support
    Especially if it's limp.
     
  6. Charestpr

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0

    I took it apart and it looks like the ribbon cable is split like this near the camera. Is this how it should be. Would this cause me to have video but no movement from the gimbal?
     

    Attached Files: