Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

lost telemetry and power indication on App:Vison plus

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by GeoChan, Aug 28, 2014.

  1. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    Vison plus :Have lost telemetry and power idication on app everything else fine apart from cannot control camera movement either .Can take videos pics also have visual any idea what transmits the power signals etc
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    viewtopic.php?f=27&t=23820
    I can only have a guess.. You had a crash?
    Grey clipped cable from the phantom to the gimbal camera board is loose or damaged. Inspect and press in.
     
  3. mikegentile

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    66
    Likes Received:
    1
    let me know what you find. i had a crash and have the same issue!
    my camera records
    it does not tilt the controls to tilt aren't there on my app
    the power indicator on my app doesn't work along with the telemetry info
     
  4. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    Replaced grey cable when installed new cam and gimbal
     
  5. mikegentile

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    66
    Likes Received:
    1
    was the grey cable the issue? where can i order the grey cable?
     
  6. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    No still have problem
     
  7. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    I will let you know when I have solution
     
  8. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    sorry still no solution have now changed the wifi unit inside phantom but no change still cant move camera ,no main battery display no satellites or distance altitude or speed .I do have vision also can operate to take videos and pictures ,I am slowly running out of ideas .DJI not replying to emails ???
     
  9. mikegentile

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    66
    Likes Received:
    1
    i ordered a set of phantom vision 2 plus cables. i'm going to swap them all out first and see if that works.
     
  10. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    best of luck with them as board is about £48
     
  11. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    PROBLEM SOLVED :As previous post ,I replaced damaged camera etc but could not see the main power indicator level ,it showed up as empty ,had no sats ,could not move camera via app .Told it was cables so replaced them ,then told it was iternal GPS unit ,changed that ,then DJI said that it was faulty camera , Just done flight test ,problem solved ,it was not cables it was the main circuit board
     
  12. GeoChan

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    PROBLEM SOLVED:
    As previous post ,I replaced damaged camera etc but could not see the main power indicator level ,it showed up as empty ,had no sats ,could not move camera via app .Told it was cables so replaced them ,then told it was iternal GPS unit ,changed that ,then DJI said that it was faulty camera , Just done flight test ,problem solved ,it was not cables it was the main circuit board
     
  13. Debo

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    How did you get the main board replaced?