Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

lost signal 2 times today..

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by flyfishdk, Jun 26, 2015.

  1. flyfishdk

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    31
    Likes Received:
    4
    Hi all

    I was out testing today. I lost my fpv signal 2 times. Had to land and start up to get it again... any tried that before?

    I fly on the latest firmware.. can I reconnect while its in air?
     
  2. S5S5G6

    Joined:
    Jun 20, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    10
    No idea on reconnect.
    On latest app version (1.2) and firmware 1.1.9) it happened to me this morning. The bird had to be landed and power cycled to restore the video signal. Best part is the video channel was stable the whole time??

    ImageUploadedByPhantomPilots1435403992.524417.jpg
     
  3. Netsquash

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    5
    My last two flights my P3P using an iPhone 6+ cut out any video or telemetry data at 63% and 50%. I did not try to unplug and restart. This was my 30th and 31st flight, it hasn't done this before.
     
  4. Walter505

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I've had the same issue the last three times I've flown but it seems to be related to recording video. First time it happened I was literally out in the middle of no where, no cell phone reception and not a building for 50 miles. Flew for 10 minutes taking photos all within 100 yards of me with no issues. Hit the record video button and lost video.

    Second time, I was flying in town with a bunch of metal buildings around. Flew around for about 5 minutes with no issues, hit the record video button and lost signal within 5 seconds.

    Third time I was in a rural part of town with cell reception but no buildings. Flew for a few minutes with no issues hit the record button and dropped signal. Brought the bird back power cycled and no issues afterwards recording or anything.

    Each time the quad has been within 100 yards of me and with the last two 50 yards. Each time I have to cycle the bird to get signal back. I re-linked the controller to the quad between the second and third flight but it didn't help. Any thoughts?
     
  5. Andrea

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    57
    Location:
    Italy
    I am on pilot app 1.2.0 (android) and firmware 1.2.8 (P3A).
    Far from being perferect, the app happens to crash once or twice on a whole battery flight time (20 minutes).
    But, and that's something new to me since I upgraded craft and app, when the app crash it is re-launched automatically, so I'm blinded for less than 10 seconds. And I do not have to power cycle anything to have it working again.
    Not the perfect way to behave, but fine so far.

    By the way, my tablet is a nexus 7 II that I use only to fly.
    Only my experience.
    Ciao
     
  6. Netsquash

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    5
    I too was within 50ish meters of the transmitter with a clear line of sight within the same area both times when it cut out. I'm not sure if it is a function of the battery life, or the location of the craft. Both times it was getting low on battery life so I was bringing close to home
     
  7. flyfishdk

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    31
    Likes Received:
    4
    Hi guys. I tested the drone today in the same area.. Had no problem today.. Tested it well. Flew behind trees, long distance, short distance..
     
  8. envisionabove

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    387
    Location:
    Tim in San Diego
    Happens to me as well ,yesterday I flew at the school across the street and no troubles 4 batteries depleted, sometimes I cannot get any connection at all at the location, so I pack up and leave. Interference from something so I understand it! and just don't fly in that area when it's happening.

    I swear that once a girl was jogging the loop track that I was in the middle of with wireless head phones on! you know the large type. Could not get anything no connection at all. Went home back across the street everything was fine. It's something to be very aware of, as SO many electronics use 2.4g now. Some are dirty bleeders too.
     
  9. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    Are you talking about the jogger ?
     
  10. envisionabove

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    387
    Location:
    Tim in San Diego
    Funny no the head phones cheap electronics....
     
  11. Steve101

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    Is it version 1.2 of the app that causes signal fallout?
     
  12. SitkaGrover

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    27
    Location:
    Alaska
    I see what you did there;)
     
  13. VoicOfReason

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    129
    I got the signal lost error yesterday. I was about a mile away. It kept the signal lost error on the screen all the way up to returning home and landing. I was flying perfect but the error just stayed on the screen. I had to turn off the Phantom to resolve the issue.