Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Lost drone, now what?!

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by paulsheaves, Jun 11, 2016.

  1. paulsheaves

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    138
    Likes Received:
    6
    Hi guys,

    Today I lost my P3P forever, it is in the bottom of the ocean somewhere in Oman

    My question is this -

    If I buy a replacement p3p, will my old controller be compatible with it?

    I obviously have the old controller and 2 batteries...

    If this is possible, my next question is where do I get one from (without the controller), and, how much will it likely cost?

    Many thanks in advance.
     
  2. Alfex

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    Location:
    United Kingdom
    Yes you can just re-link the old controller to the new phantom. I'm not sure where you can get a phantom without a controller though.
     
  3. Dacon Productions

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    592
    Likes Received:
    268
    Location:
    Gilbert, Arizona
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,056
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    DJI sells just the P3P aircraft here for $709. That includes everything but the remote controller and battery charger.
     
  5. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,754
    Likes Received:
    3,466
    peterepeat69 likes this.
  6. paulsheaves

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    138
    Likes Received:
    6
  7. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,754
    Likes Received:
    3,466
    That one I linked is an Advanced, but they will also have Pros.
    Any Advanced or Pro is compatible with any Adv or Pro controller.
    It's a simple half minute task to link the Phantom with a different controller.
     
  8. paulsheaves

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    138
    Likes Received:
    6
    Thanks Meta.

    Now, on a separate note, I have retrieved the footage via the app of the trip.

    Is there anyway of downloading that footage IN HD to my normal gallery? - It appears that when i download to normal gallery it loses significant quality? Is there any way around this?
     
  9. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,754
    Likes Received:
    3,466
    The video from the app is 720p and subject to any interference.
    The HD video is recorded on the SD card. No card = no HD video.