Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Losing Video Feed but Continuing Data Feed

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by davebaum1, Apr 23, 2014.

  1. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Recently, I've started losing the video portion of my P2V much sooner (closer proximity) than I used to. However, I'm still getting real-time altitude, distance, and speed readings. I have to turn off the wi-fi extender and recycle the camera power and then reconnect. This is extremely aggravating. My flying conditions and location of flight hasn't changed.

    Any ideas why the video feed keeps breaking all of a sudden and how I can restore it? I'm still on firmware 2.0. Worked great for several weeks. This has just started happening.

    Thanks
     
  2. mr_3_0_5

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Your app updated to 1.0.37 and this is a known issue
    You can try and revert back to version 1.0.32 for best results at the moment
     
  3. Pull_Up

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    3,684
    Likes Received:
    48
    Location:
    South Oxfordshire, UK
    Or update to the new 1.0.40 if you dare: reports are coming in it's fixed blank screen and short-range wifi loss issues...
     
  4. mr_3_0_5

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    I don't see 1.0.40 available?
     
  5. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    How would I be able to get 1.0.32 back on my iPhone?
     
  6. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    Apple IOS or Android?

    -slinger
     
  7. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
  8. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...

    Okay... Sounds like you're on 1.0.37. This is a known issue. Unless your iPhone is jailbroken, or you have the previous version, 1.0.32 on iTunes on your PC, you'll have to wait for the new version, which does fix this problem. The Android version came out yesterday and works fine. It always takes a little longer for the Apple IOS version to come out because of what Apple puts software vendors through. I'd bet that within a week or so, the new version will be out and you'll be back in business..

    -slinger
     
  9. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    What about that file on your website I found in another post? Would that work if I roll back to 1.0.32?
     
  10. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    I forgot to mention... If you dumb your preview down to 320 x 240 @ 15FPS, it'll allow you to at least view the vid, in the meantime...

    -slinger
     
  11. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    That'd work only if you've jailbroken your iPhone...

    -slinger
     
  12. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Oh. Gotcha. Guess I'll wait it out. Thanks for the info.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. davebaum1

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    You mentioned 1.0.40. I don't see what that's available for iOS yet. Any word on when it's coming?
     
  14. Pull_Up

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    3,684
    Likes Received:
    48
    Location:
    South Oxfordshire, UK
    I haven't heard anything, but the waypoints version of the app is due out soon so perhaps they are waiting to do it all at once?
     
  15. mr_3_0_5

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Here is the update I got they want me to send the bird in

    Thanks for the informations.
    We noticed the problem. And some of the issue can be fixed by lower the resolution, and some may caused by using a not recommended phone, for the rest may cause by the unmatch of the wifi board and new firmware.
    And we will offer some upgrade of the wifi board to match with the new firmware app for the third condition.

    Thanks&Best regards,

    DJI Tech-support