Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Little issues making pv2+ flaky

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by eaglescout, Jan 3, 2016.

  1. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina
    Help my camera is tilted and the screws to remove cover are to tight to remove and scared I will strip to re-level. In addition I am having some problems connecting my android phone to the phantoms wireless. After a year of flying its getting flaky!
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Use a screw driver that fits it perfectly.
    Another method is to use a wide rubber band and place it over the screw, The rubber will grip and provide a better torque.

    Has the phantom been crashed? Are you getting a "connection broken warning". If so, unplug the 3 grey cables and reinstall them firmly.
    Another could be that your wifi module is slowly dying. If you own the first generation Vision Plus, then chances that your module is poorly heatsinked.
     
  3. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina
    I turn on the phantom and wifi on my phone shows connected when I go into the app on my phone it shows connection broken. I am having problems finding the wi fi signal also. tries a differant phone and same problem
    unplug the 3 grey cables and reinstall them firmly. Gimball?
    Another could be that your wifi module is slowly dying. If you own the first generation Vision Plus, then chances that your module is poorly heatsinked. How can you tell?
     
  4. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina
    pv2 second edition
     
  5. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    If it says connection broken then inspect those 3 grey cables coming from the phantom to the gimbal board. Chances that the 4pin clip cable is frayed or damaged. Just unclip, inspect and reinsert firmly.
     
  6. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina
    Just a update I can view the phantom on my phone as a wireless network. However when I go to the vision app on my android phone it shows connection broken. weird I almost think its the app.
     
  7. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina
    Can you post a picture of which cable on the gimbal you are talking about? thanks Richard.
     
  8. eaglescout

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ladson South Carolina