Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Litchi waypoint distance warning

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by BW4706, May 25, 2016.

  1. BW4706

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    65
    Likes Received:
    10
    Went to fly a litchi mission today, and noticed a warning when I pressed the play button. Warning said one or more waypoint was far away at a distance of 4950 ft. I'm wondering if it is ok to fly the mission , or do I need to change any settings. Any help would be appreciated.
     
  2. Phantomix

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    334
    Likes Received:
    51
    Location:
    Weston, MA
    How long is the whole flight? post a screenshot of the flight and i can tell you, i have been using litchi for a while
    it will most likely disconnect but dont panic when it does it will complete the mission just dont panic and be impulsive i almost lost my quad because i initiated RTH at 5000 feet away (P4 so longer range) and it came back at 22 mph instead of the 33mph that it would have if i let it finish the mission
     
  3. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    39
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    "In Litchi the 3D distance between consecutive waypoints (including between last WP and first WP) must be within 0.5m to 2000m. Max distance and altitude settings in DJI GO are respected." Check your distance limits in the Go App.
     
    JBG likes this.
  4. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    521
    Likes Received:
    97
    Location:
    Montreal, Quebec
    How accurate is the Estimate time for the flight duration when you prepare in the mission Hub?
    I assume it depends on wind as well can can increase more flight time?
     
  5. BW4706

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    65
    Likes Received:
    10
    Thanks. This mission was a 9 min. flight at 20 mph. Checked all my settings and everything looks good. Distance limit is turned off.
    I did a similar flight two days ago with no issues. Maybe I didn't notice if there was a warning with that flight. I'll try to get a screen shot when I can fly it again. Storms the next several days.
     
  6. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    807
    Likes Received:
    259
    Just stick a couple of more waypoints in along the path. Then no warning.
     
    Dounin Front likes this.
  7. Dounin Front

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Messages:
    415
    Likes Received:
    123
    Location:
    Castle Rock, Colorado
    On missions with curves, the actual flight always beats the time guesstimated in the app.
     
    Squirrel! likes this.
  8. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    I'm having a similar issue. Just got Litchi and trying a Waypoint mission. Works fine for close in mission but the one pictured below is not even letting me take off. I have the distance limit off in the DJI Go app and R/C is in F mode as seen below. Any help appreciated! Screenshot_2016-06-23-17-02-24.png
     
  9. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    807
    Likes Received:
    259
    Yeah, you're at 26% battery. You trying to crash?
     
  10. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    807
    Likes Received:
    259
    Not to mention the connection seems broken as it doesn't recognize your sd card.
     
  11. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Props are off the quad guys and I'm just playing with settings now that I couldn't get it to fly with a full battery. Just using one that has to be charged anyway once I get some solid advice on fixing this issue. Thanks!
     
  12. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    SD card is out of the quad, that is the indication you see. Connection between RC and quad is fine. Thanks!
     
  13. JBG

    JBG

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    207
    Likes Received:
    41
    Did you check your settings in dji go for distance limits looks like it is set for 1804 feet

    Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
     
  14. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
     
  15. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Distance slider is off in my DJI Go app. I'm going to delete the mission and try loading again tomorrow to see if the problem repeats itself.
    Thanks.