Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Litchi question - red circle

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Steve J Miller, Feb 5, 2016.

  1. Steve J Miller

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    3
    Location:
    Western New York
    I planned a mission on my laptop and didnt see the large red circle on the map but when I went to launch I kept getting "mission error" I looked at the mission on my tablet and saw the red circle and noticed my furthest waypoint was outside of it. I adjusted this waypoint to inside the red circle and it flew without issue.

    Even at the furthest waypoint, I had plenty of signal strength.

    What is this circle for and can it b adjusted?

    Thanks!
     
  2. MedinaTaylor

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    261
    Likes Received:
    115
    The circle is a reference for you, adjustable in the settings.

    It's to keep n00b pilots from venturing out to far. It won't actually stop you, just a visual reference.
     
  3. MedinaTaylor

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    261
    Likes Received:
    115
    I just saw you said on your laptop, so scratch what I said. I was referring in the app.
     
  4. Steve J Miller

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    3
    Location:
    Western New York

    Any idea why I was getting an error until i adjusted the furthest waypoint?
     
  5. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,020
    Likes Received:
    1,175
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    I thought the red circle in the app DID stop you. I assumed that's why my craft turned around at 5400 feet with five bars. I could be wrong but that's what I thought.
     
  6. Wolfiesden

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    400
    Location:
    Milwaukee, WI, Ft Walton Beach, FL
    I have flown WELL beyond that red ring. I think its defauted to something like 1600' or so. I flew out to 10k no problem.
     
    Mark The Droner likes this.
  7. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,020
    Likes Received:
    1,175
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Okay. Yes 1640 default which is 500 meters. Maybe it's there as a waypoint limit. Thanks
     
  8. ScatSpeak

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    75
    Location:
    MO, USA
    This is the parameter: "Map Safe Area Radius"

    It will affect GS/waypoint missions as a failsafe. If you accidentally place a waypoint outside of it, just increase the radius size so it includes the waypoint location...
     
  9. Steve J Miller

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    3
    Location:
    Western New York
    Found out why this was happening - In my DJI Go app I had the limit distance box checked and at 500m -

    I unchecked it, now I dont need to worry about distance in Litchi
     
  10. jiggyb21

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    178
    Likes Received:
    45
    Location:
    Vermont
    Can you clarify a little bit? I have been flying successful Litchi missions for weeks. The only time I've gotten "fail to upload" is when the bird is too far away when I try to upload a mission. When I bring it closer, it works. Recently, I mapped a mission, actually altered an existing mission I have flown many times already and was greeted with this warning. For days I haven't been able to figure out why it fails. Logged on tonight to see your post and it would seem a possible parallel to what happened to me. I'm on vacation so I can't bring up the red ring relative to the mission in question because the it surrounds my current position a thousand miles away. Question is....did increases the diameter of the Litchi setting allow for the mission to initiate or was it something in the DJI app?? I don't understand what the DJI app has to do with it..
     
  11. jiggyb21

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    178
    Likes Received:
    45
    Location:
    Vermont
    Sorry I should clarify...I have never touched that setting in the DJI Go app but have flown miles from my house using Litchi..so I can't see the relation between Go app and Litchi..
     
  12. Steve J Miller

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    3
    Location:
    Western New York

    Turns out I had the maximum distance box checked in DJI Go at 500m - I unchecked it to take off distance limitations and it worked fine -