Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Litchi Problem - shows disconnected but it is connected

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by m0j0, Oct 2, 2016.

  1. m0j0

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    530
    Was out flying some waypoint missions. I intentionally programmed the AC to be beyond controller range. Sent my son on the route of his motorcycle to make certain we didn't have a problem. Anyway AC flew perfectly but... Once I lost contact I never received notification of a reconnection. I could see on the screen that I had control of the gimbal etc but the red bar at the top of the screen never went away. When the flight completed with a hover at the last waypoint I took control and landed it. Still the program showed disconnected when it was obviously connected.

    Not really a problem as it is clearly a snafu. I am running the up-to-date litchi app and iOS 10.


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  2. Vichian-Bruno

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    131
    Likes Received:
    37
    Location:
    Thailand
    Had recently a mission and lost also signal due to a massive tree but reconnected on the way back automatically and turned green on my Galaxy Tab S2 running under Android 6.0.1, probably an iOS issue?
     
  3. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,144
    Likes Received:
    1,662
    Location:
    San Francisco, CA
    Will try and check.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  4. m0j0

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    530
    Thanks... Alok


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  5. m0j0

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    530
    I'm going to try the same flight today and see what happens.


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  6. ExcObs1

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    15
    I had the same scenario recently, have not updated to ios 10 on the ipad.