Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    Hey Guys,

    I set up a Litchi mission last night, and took her out to the park to give it a test run this morning (this is my 2nd mission ever FYI. I set up a small test mission and it worked well, so this is my second attempt).

    It flew the route i plotted, but did not seem to focus on any of the waypoints.

    upload_2016-8-28_11-4-39.png


    Does anyone have any idea what i may have done wrong? Im going to review the mission settings again, but any tips would be helpful.

    It shows the correct headings on the map, but for some reason it did not turn to point to the waypoints.

    upload_2016-8-28_11-7-30.png

    The video is uploading, and once its finished i will post it here for you to see.
     

    Attached Files:

  2. TheLightSpeedz

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    366
    You have to hitting the settings and make sure it's set to focus on poi


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    Suhail78 likes this.
  3. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    I thought that at first, but when i was double and triple checking the waypoint settings i made sure that the ones i wanted to focus on POI were.

    upload_2016-8-28_11-34-27.png
     
  4. TheLightSpeedz

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    366
    Check in the main settings, not for each waypoint


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  5. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    Just checked and those appear correct also...

    [​IMG]

    Here's the video:



    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
    #5 Suhail78, Aug 28, 2016
    Last edited: Aug 28, 2016
  6. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    So i THINK i know why the POIs didnt work.

    Apparently, the heading mode should be set to custom. Can anyone confirm this??

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  7. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    723
    Likes Received:
    257
    That is correct. In addition, be aware that if you lose contact/connection with the controller, the mission will continue as planned but will not focus on the POIs. The camera angle will remain at the last angle it was on before losing connection. This is not a Litchi error. The DJI SDK (Software Development Kit) does not allow gimbal control (even automated) without connection to the controller.
     
    Suhail78 likes this.
  8. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    Hey thanks for confirming that for me, no connection loss, it was a short 1 mile mission around a small park, but didn't realize i had the heading settings on manual until i got back and watched the video! will make the necessary adjustments and give it another test run maybe later this afternoon. Not too bad for my 2nd litchi mission tho!

    1D10T Operator error will get you every time! ha!
     
  9. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    723
    Likes Received:
    257
    Hope it goes well today. Litchi is a lot of fun!
     
    Suhail78 likes this.
  10. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    Thanks Man. Really having fun with Litchi.

    i'll update this post later on and let u know how it went, and hopefully i'll have a new video to post as well!
     
  11. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    723
    Likes Received:
    257
    Sounds good.
     
    Suhail78 likes this.
  12. ussvertigo

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    333
    Likes Received:
    68
    Location:
    South Georgia
    The one mission I ran that went beyond my remote connection did continue to aim at the poi's between wp's. I did have camera tilt on manual, which would not give me back control of tilt until back in range, but it still caught what I was after.
     
    Suhail78 likes this.
  13. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    Made the adjustments, changed the headings mode to custom and it worked!

    Heres the video! Thanks for the advice guys! Cant wait to plan and fly many more litchi missions!!



    Not bad for my second attempt with Litchi, its nothing special, but its a start!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  14. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    723
    Likes Received:
    257
    And still fun!
     
    Suhail78 likes this.
  15. Suhail78

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    303
    Likes Received:
    91
    VERY FUN.